Bucuresti

"Targul traditiilor - Obiceiuri de toamna"

Detalii targ/expozitie

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
970

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 10 octombrie 2009 - Duminica 11 octombrie 2009

Voteaza & Distribuie

Prezentare targ/expozitie

Anul acesta, Targul Tradițiilor va aduce in prim plan obiceiurile de toamna din diferite zone ale țarii, reunind la standuri peste 100 de meșteri populari, care vor prezenta obiecte variate specifice activitaților de toamna, creații originale realizate cu indemanare, imaginație și talent.

Timp de doua zile, cei care iubesc arta populara romaneasca vor putea sa admire și chiar sa achiziționeze obiecte de artizanat tradiționale romanești, realizate din ceramica de Corund, Horezu, neolitica sau lemn, țesaturi, impletituri, covoare, papuși, maști, decorațiuni, icoane pe sticla, instrumente muzicale sau costume tradiționale.

Pentru a reintregi atmosfera vieții satului, la Targul Tradițiilor vor fi prezentate și produse din gastronomia tradiționala romaneasca, precum pastrav in cetina de brad, carnați de Pleșcoi, muraturi, pastrama, must sau bulz. Printre suprizele acestei ediții se numara reconstituirea unei gospodarii autentice romanești, din zona Argeș și demonstrații de maiestrie ale meșterilor derulate sub forma unor ateliere de creație.

Din dorința de a ramane fideli tradițiilor autentice, evenimentul este organizat in parteneriat cu Muzeul Țaranului Roman. In fiecare an, prin intermediul acestui proiect, organizatorii iși propun promovarea tradițiilor autentice romanești, in spațiul urban.

Va invitam la Targul Tradițiilor, sambata și duminica pe 10 și 11 octombrie, in intervalul orar 10.00-18.00, sa admirați sau sa luați cu voi ceva din cultura și tradițiile autentice romanesti. Intrarea este libera.