Bucuresti

Te confrunți și tu zilnic cu efectele neplăcute ale durității apei? Află cum poți scăpa de aceste probleme imediat!

Te confrunți și tu zilnic cu efectele neplăcute ale durității apei? Află cum poți scăpa de aceste probleme imediat!

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
77

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Apa dură reprezintă o problemă care dă multe bătăi de cap unui număr mare de locuitori ai țării noastre. Conținutul ridicat de compuși de magneziu și calciu din apă determină un consum excesiv de agenți de spălare și curățare, precum și formarea depunerilor de calcar, care este responsabil pentru pierderile de energie termică și scurtarea duratei de viață a dispozitivelor de încălzire și a aparatelor electrocasnice.

Procesul de modificare a valorii durității apei se bazează pe conversia ionilor de calciu și magneziu în ioni de sodiu, ca urmare a fluxului de apă prin rășina schimbătoare de ioni. Amintește-ți, totuși, că acest dispozitiv nu este o stație de tratare a apei, ci este utilizat pentru îndepărtarea durității. Prin urmare, ar trebui să fie folosit numai la rețeaua de alimentare, unde apa este lipsită de alte elemente, precum fier, mangan, nitrați, nitriți, etc.

Dacă nu știi cum te pot ajuta aceste aparate, atunci află că datorită lor:

  • vei reduce consumul de agenți de spălare și curățare cu până la 60%
  • vei reduce costurile de încălzire cu până la 20%
  • vei proteja și prelungi viața dispozitivelor de încălzire și a aparatelor de uz casnic
  • îți vei proteja sănătatea, care este de neprețuit.

De ce este benefică apa de o duritate moale sau moderată?

Apa de o duritate medie sau moale are aceste avantaje în viața zilnică a oamenilor și mediului înconjurător:

  • Apa are un gust mai bun

Cu cât apa este mai calcaroasă, cu atât gustul ei este mai puternic. O treime dintre consumatori spune că apa potabilă moale are un gust mai bun, dar consumul de apă dură nu este periculos. Cu toate acestea, duritatea apei nu afectează doar gustul apei potabile. Chiar și gustul băuturilor făcute cu apă dură este afectat. Cafeaua și ceaiul, de exemplu, au un gust ușor diferit atunci când sunt preparate cu apă dură.

  • Protejează mediul

Apa dedurizată are un impact mai mic asupra mediului, deoarece sunt necesare mai puține produse de igienă și curățenie. În practică, utilizarea unui astfel de sistem duce la reducerea necesarului de astfel de produse până la jumătate.

  • Este mai delicată pentru piele și păr

Pielea și părul tolerează mai bine apa moale decât apa tare, deoarece apa cu un grad ridicat de duritate usucă adesea pielea și face părul fragil. Acest lucru poate fi deosebit de problematic pentru persoanele care deja au probleme de acest tip. Apa tare provoacă adesea iritații ale pielii sau chiar neurodermatită.

  • Mai bine pentru portofel

Calcarul se acumulează în aparatele electrocasnice pe care le utilizezi zilnic. Marginile sau petele albe inestetice se formează în dispozitive precum fierbătoare, aparate de cafea, mașini de spălat vase sau haine ori fierul de călcat. Cu toate acestea, acest calcar nu numai că arată inestetic, dar poate deveni rapid scump. Dacă aparatele de uz casnic sunt prea calcificate, ele vor funcționa doar într-o măsură limitată sau deloc. Prin urmare, consumatorii trebuie să repare dispozitivele sau să le cumpere noi. Iar acest lucru costă! Apa moale reduce semnificativ uzura dispozitivelor și are rapid un efect pozitiv asupra portofelului pe termen lung.

  • Acest aparat oferă consumatorilor cea mai bună duritate a apei

Consumatorii pot folosi dedurizatoare de apă de la 7Filtre pentru o calitate ridicată, astfel încât apa de la robinet să aibă o duritate optimă. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni, în funcție de necesitățile de apă. Ele pot fi instalate rapid și ușor în casă de către un specialist și pot fi utilizate timp de peste 20 de ani cu întreținere regulată.

Sistemele de dedurizare sunt conectate direct la rețeaua de alimentare cu apă a casei. În acest fel, apa este dedurizată direct la sursă. În timpul instalării, vei putea decide singur cât de moale sau de dură să fie apa potabilă, deoarece un sistem de dedurizare îți permite să alegi duritatea apei în mod liber. Iar dacă și tu te confrunți cu toate situațiile de mai sus, vei înțelege cât este de benefic și avantajos un astfel de dispozitiv pentru casa ta!

Sursa foto: Shutterstock.com