Bucuresti

Teatrul Ion Creanga anunta CastigatoriiI FITC 2015

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
329

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, organizat de Teatrul Ion Creangă, a ajuns la final, celebrând cu această ocazie cele mai valoroase producții și performanțe actoricești prezentate în cadrul celei de-a XI-a ediții.

Dedicat celor mai mici dintre spectatori, Festivalul a găzduit în perioada 3-10 octombrie peste 40 de reprezentații, susținute de artiști din Italia, Spania, Israel, Slovacia, Germania, Elveția, Olanda, Argentina și România, 14 dintre producțiile invitate fiind incluse în cele două secțiuni competiționale: spectacole pentru copii cu vârsta sub 6 ani, respectiv peste 6 ani.

În acest context, evenimentul de închidere, care a avut loc sâmbătă, 10 octombrie, a prilejuit și decernarea premiilor acordate de juriul prezidat pentru al doilea an consecutiv de Slobodan Marković, Director al Festivalului Internațional al Teatrelor pentru Copii de la Subotica, Serbia. Acestuia i s-au alăturat personalități din domeniul teatrului din România și din străinătate: Maria Zărnescu (critic), Emil Boroghină (directorul fondator al Festivalului Internaţional de Teatru Shakespeare), Emilia Popescu (actriță) şi Philippe Besson (regizor, Germania).

În urma jurizării, premiile celei de-a XI-a ediții au revenit musicalului „Spaima zmeilor (Teatrul Ion Creangă)– Premiul „Cornel Todea pentru cel mai bun spectacol adresat copiilor peste 6 ani, în timp ce Premiul „Educație timpurie pentru cel mai bun spectacol adresat copiilor sub 6 ania fost câștigat ex-aequo de „Culori(Dansmakers Amsterdam / Gaia Gonelli, Olanda) și „Zbor prin povești” (Teatrul Ion Creangă).

Juriul a premiat, de asemenea, performanțele actorilorGabi Costin – pentru rolul Mama zmeilor în spectacolul „Spaima zmeilor”, Teatrul Ion Creangă și Eti Vaknin SoberLupul în „Petrică și Lupul”, Teatrul Orna Porat, Israel. Trupa din Tel Aviv a obținut un al doilea premiu pentru adaptarea binecunoscutei povești simfonice, interpretarea muzical vocală de excepție a personajelor fiind răsplătită cu un Premiu Special al Juriului.

Cel de-al doilea Premiu Special al Juriului a fost acordat artistului Franc Aleu, pentru regia audiovizuală a spectacolului „Pinocchio (Roseland Musical, Spania), o producție cu un limbaj scenic inovativ, în care dansul și tehnologia coexistă pentru a compune o lume magică.