Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Teatrul Mic

Detalii teatru

Adresa
Bucuresti, Sectorul 1, Strada Mille Constantin, nr. 16
Telefon
0725211005
Web
https://www.teatrulmic.ro
Social links
Categorie
Teatre
Modificat
acum 1 luna si 5 zile
Vizualizari
6227

Voteaza & Distribuie

Prezentare teatru

Teatrul Mic Bucuresti


In 1914, la Bucuresti se infiinteaza un nou teatru. Acesta poarta numele actritei Maria Filotti si isi are sediul in strada Sarindar. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, teatrul devine o institutie de stat si poarta, pe rand, denumirile Studioul Actorului de Film "Constantin Nottara" si Teatrul pentru tineret si copii dupa care, botezat in 1964 cu numele sau actual, intra in familia teatrelor mici din Eoropa. S-a schimbat intre timp si denumirea strazii, din Sarindar in strada Constantin Mille, dar sediul teatrului, acelasi din 1914, a devenit, si datorita traditiei un loc iubit de publicul bucurestean. Consolidarea reputatiei teatrului se datoreaza insa, bineinteles, performantelor sale artistice. Textele jucate de-a lungul anilor la Teatrul MIC au cuprins tot diapazonul dramaturgiei universale si romanesti, de la clasici pana la moderni si contemporani, de la marile tragedii pana la comedii de mare succes.

Teatrul MIC isi face un titlu de onoare din faptul ca a lansat mari regizori care au facut, ulterior, stralucite cariere internationale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Catalina Buzoianu si Silviu Purcarete au lucrat pe aceasta scena ani de zile. Tot aici s-au lansat si o multime de mari actori, dintre care nu-i vom numi, decat pe "clasicii" in viata sau prezenti in memoria publica: Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Balanuta, Valeria Seciu, Stefan Iordache, Mitica Popescu...

Multe dintre succesele Teatrului MIC, si le vom aminti doar pe cele mai rasunatoare: Richard al II-lea, Doi pe un balansoar, Tango, Jocul ielelor, Nebuna din Chaillot, Sa-i imbracam pe cei goi, Maestrul si Margareta, Ivona, principesa Burgundiei, Richard al III-lea... au fost recompensate cu premii romanesti si internationale.

Orar teatru

Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro