Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Teatrul Nottara

Detalii teatru

Adresa
Bucuresti, Sectorul 1, Bulevardul General Gheorghe Magheru, nr. 20
Telefon
0213174101
Web
https://www.nottara.ro
Social links
Categorie
Teatre
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
7743

Voteaza & Distribuie

Prezentare teatru

Teatrul Nottara Bucuresti


Teatrul NOTTARA
, situat pe Bulevardul Magheru, una dintre cele mai importante artere comerciale ale capitalei, a fost fondat in 1947, ca Teatrul ARMATEI, capatand mai tarziu drept patronimic numele marelui actor roman Constantin Nottara (1859-1935). La acea vreme, in fruntea teatrului se afla George Vraca, nume de prestigiu al scenei romanesti. In 1964, dupa moartea lui Vraca, al carui ultim rol a fost Richard al III- lea, la directia teatrului a fost numit dramaturgul Horia Lovinescu.

Incepand cu directoratele lui George Vraca si Horia Lovinescu, Teatrul NOTTARA s-a definit ca un teatru de repertoriu, cu o personalitate distincta in peisajul artistic romanesc. Datorita valorii echipei sale, NOTTARA a reusit sa-si atraga un public fidel. Fara a-si nega vreo clipa caracterul popular, Teatrul NOTTARA a reusit sa mentina, intre cele 320 de titluri din dramaturgia romaneasca si universala, propuse publicului de-a lungul a peste 50 de ani de existenta, un echilibru benefic intre divertisment si tematica filosofica, intre rasul eliberator si gravitatea problemelor existentiale.

In special, in cele peste doua decenii legate de prezenta lui Horia Lovinescu, Teatrul NOTTARA a ridicat stacheta ofertelor si a facut propuneri incitante in scopul unei deschideri culturale, prin innoire problematica si estetica, mentinandu-si constant audienta publicului. De asemenea, a acordat o atentie deosebita marelui repertoriu universal, consemnand in istoria sa montari de referinta cu texte de Shakespeare, Molière, Ibsen, Cehov, Gorki, Dostoievski, Albee, O’Neill, Pirandello, Garcia Lorca, G. B. Shaw, Kafka, Goldoni s.a. Tot aici au fost abordate pagini relevante ale dramaturgiei clasice romanesti (Alecsandri, Caragiale, Camil Petrescu, Mircea Stefanescu, Tudor Musatescu, Victor Eftimiu etc). Au avut loc si premierele absolute ale majoritatii pieselor lui Horia Lovinescu; au fost jucate creatiile celor mai importanti autori romani, fiind lansati si numerosi dramaturgi contemporani.

Orar teatru

Luni - Vineri: 9:00 - 18:00

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro