Bucuresti

Teatrul Odeon

Detalii teatru

Adresa
Bucuresti, Sectorul 3, Calea Victoriei, nr. 40 - 42
Telefon
0738823583
Web
https://www.teatrul-odeon.ro
Social links
Categorie
Teatre
Modificat
acum 4 luni si 2 zile
Vizualizari
7613

Voteaza & Distribuie

Prezentare teatru

Teatrul Odeon Bucuresti

Teatrul ODEON, unul dintre cele mai reprezentative teatre din Bucuresti, a fost fondat in 1946, sub numele de Teatrul Muncitoresc CFR Giulesti. Sala Majestic a fost inaugurata in 1974, fiind una dintre cele mai elegante sali de teatru din Bucuresti si singura din Europa cu tavan glisant. In anul 1990 Teatrul Giulesti isi schimba numele in Teatrul Odeon.

Teatrul ODEON este un teatru de repertoriu, cu o echipa stabila de 42 de actori, 2 regizori si 2 scenografi. Are o scena a l'italienne si o capacitate a salii de 300 de locuri. De-a lungul timpului a participat la numeroase turnee si festivaluri internationale: in Marea Britanie cu spectacolul Richard III de Shakespeare, regia Mihai Maniutiu (1994), la Bratislava, Slovacia cu spectacolul Barbierul din Sevilla de Beaumarchais, regia Dinu Cernescu (1996), la Oldenburg, Germania (1996) cu La Tiganci, regia Alexander Hausvater, la Berlin (1999) si Hanovra (2000) cu spectacolul Saragosa – 66 de zile dupaJan Potocki, regia Alexandru Dabija (1999), la Cairo, Egipt, cu spectacolul Teatru seminar dupaPetre Tutea, regia Dragos Galgotiu, la Berlin cu spectacolul Fratii de Sebastian Barry, regia Alexandru Dabija (2001), in Canada cu spectacolul Cumetrele de Michel Tremblay, regia Petre Bokor (2001). In 2003 De ce fierbe copilul in mamaliga dupa Aglaja Veteranyi, regia Radu Afrim, a participat la Journees Theatrales de Carthage, in Tunisia, iar in 2004 la Bienala de la Wiesbaden, Germania. In 2006, joi.megaJoy a fost prezentat in Ungaria, la Budapesta si Debrecen, iar Portretul lui Dorian Gray la Bruxelles, Belgia. In 2007, Un tango mas a fost invitat la Ierusalim, in cadrul Targului International de Carte.

Teatrul si spectacolele sale au obtinut in: 1979 – Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul International de Teatru de la Arezzo, 1991 si 1992 – Premiul de Excelenta, 1993 – Teatrul Anului, 1994 – Premiul pentru cel mai bun spectacol in cadrul Festivalului National de Teatru, 1995 – Premiul pentru cel mai bun spectacol in cadrul Festivalului Comediei Romanesti. In ultimii ani a primit numeroase premii la festivalurile de teatru de la Piatra Neamt, Brasov, Galati, Timisoara si Premii UNITER.

Deoarece unul dintre scopurile teatrului este si formarea tinerilor spectatori, se organizeaza saptamanal vizite ale teatrului urmate de jocuri teatrale pentru copii si tineri, in cadrul programului TEATRUL SI SCOALA. Venind in intampinarea dorintelor spectatorilor, teatrul organizeaza lunar SPECTACOLE LECTURA pe texte romanesti noi, urmate de discutii cu publicul.

In luna octombrie a stagiunii 2001-2002 a debutat programul DANS LA ODEON sub forma unor Gale Extraordinare desfasurate lunar. Datorita afluentei mari a publicului si a reactiilor entuziaste a mass-media acest proiect a continuat in stagiunea 2003-2004 cu trei premiere, fiind urmate de "Portretul lui Dorian Gray" dupa Oscar Wilde, regia Dragos Galgotiu, cea mai recenta productie fiind „Un Tango mas".

Tot in stagiunea 2001-2002 a fost lansat proiectul TINERI REGIZORI, TEXTE CONTEMPORANE, destinat studentilor sau tinerilor absolventi ai academiilor de arta. In urma concursului, au fost realizate spectacole care au intrat in repertoriul curent: "Alchimistul" dupa romanul omonim al lui Paulo Coelho, regia Anca Maria Colteanu, "norway.today" de Igor Bauersima, regia Andreea Valean, "Genocid sau Ficatul meu e fara rost" de Werner Schwab, regia Sorin Militaru, „Marisol" de Jose Rivera, regia Alexandru Berceanu si „Morti si vii" de Stefan Caraman, regia Ana Margineanu.

In 2003 proiectul a continuat cu spectacolul „De ce fierbe copilul in mamaliga" dupa Aglaja Veteranyi, regia lui Radu Afrim, iar in 2004 cu spectacolul „Chip de foc" de Marius von Mayenburg, regia Felix Alexa.

Sursa: Teatru Odeon

Orar teatru

Marti - Duminica: 11:00 - 19:00

Filtre teatru

Program extra: Sambata, Duminica