Bucuresti

Telefon nou - investiție sau cheltuială?

Telefon nou - investiție sau cheltuială?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 saptamani si 9 ore
Vizualizari
408

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Atunci când ești bombardat cu oferte de dispozitive noi pe piață, este aproape imposibil ca măcar unul să nu îți facă cu ochiul. Adesea, ofertele se sincronizează perfect cu momentul în telefonul pe care îl ai dă semne că ar trebui să fie schimbat, deci se ajunge inevitabil la schimbarea sau repararea telefonului. Diferența dintre a face din telefonul tău o investiție sau o cheltuială se află doar într-o serie de întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a alege.

Ce să ai în vedere atunci când decizi soarta telefonului


Poate fi reparat?

Un ecran spart nu e neapărat un capăt de lume. Este posibil ca investiția necesară pentru a repara telefonul să fie mult mai mică decât pentru a-ți cumpăra unul nou, în special dacă acesta nu prezintă alte defecte de funcționare. Dacă, de exemplu, ai nevoie de service pentru telefonul tău iPhone, este bine să ai în vedere că prețul de reparare de la Mobilefix.ro este mult mai mic decât prețul de achiziție. Reparându-l, te vei putea bucura suficient timp de el și după reparare, deoarece modelele iPhone trec testul timpului în ceea ce privește funcționalitatea.

Ai nevoie de ultimul model de pe piață?

Atunci când totuși ajungi la concluzia că telefonul nu poate sau nu merită să fie reparat, este momentul să te decizi ce model de telefon va fi următoarea achiziție. Ultimele modele par mereu să fie cele mai bune și cele mai eficiente. Întrebarea pe care trebuie să ți-o adresezi este dacă într-adevăr ai nevoie de ultimul model și ce îți va aduce acesta în plus față de un model dintr-o gama de mijloc. S-ar putea ca nevoia de nou să te provoace să scoți din buzunar mai mulți bani pentru un model pe care nu-l vei folosi la potențialul maxim, ci doar îl vei cumpăra pentru că este ultimul model de pe piață.

Cât timp îl vei folosi?

Dacă ești genul de persoană care își schimbă dispozitivul mai des decât reușesc companiile să anunțe noi modele de telefoane pe motiv că se plictisește sau că telefonul începe să nu mai funcționeze, se poate ca achiziționarea unui telefon nou să ajungă să fie o cheltuială mai degrabă decât o investiție. Atunci când îți alegi viitorul telefon, orientează-te înspre ceva care îți acoperă toate nevoile și, în plus, înspre modele rezistente, care au o durată de viață de cel puțin doi ani. Astfel, vei începe să să economisești banii investiți pe termen lung și te vei alege cu un telefon care să ți se potrivească mai bine.

În concluzie, impasul de a-ți cumpăra un telefon nou poate fi depășit mai ușor atunci când te informezi corespunzător și îți adresezi întrebările importante înainte de a decide orice în privința schimbării unui dispozitiv. Să urmezi trendul nu înseamnă mereu că urmezi cea mai bună ofertă. De aceea, evaluează-ți nevoile și începe să investești, nu să cheltui bani în plus pe dispozitive.

Sursă foto: unsplash.com