Bucuresti

Terapia cu venin de albine

Terapia cu venin de albine

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
400

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Folosirea produselor din stupul albinelor pentru vindecare si sanatate, a fost folosita din timpuri stravechi. Toate acestea au dus la aparitia unei noi ramuri a medicinii, apiterapia. In zilele noastre o forma de terapie cu albine, care atrage din ce in ce mai mult atentia, este utilizarea veninului de albine pentru vindecarea diverselor boli.

Utilizarea veninului de albine pentru afectiunile reumatismale a fost folosita de mai mult de 2.500 de ani. Veninul se poate folosi la persoanele hiperalergice sub forma de injectii de desensibilizare. Tratamentul consta, in mod obisnuit, din aplicatii locale de intepaturi de albine, de trei ori pe saptamana, tot la a doua zi o sedinta. Tratamentele locale sunt aplicate pe intregul corp prin rotatie. Astfel, un tratament anterior revine pe aceeasi suprafata doar dupa ce toate simptomele de la intepaturile anterioare s-au vindecat.

Pentru persoanele nonalergice la veninul de albine, tratamentul este sigur si pe termen lung. Inainte de aplicarea acului cu venin, se face un usor masaj pentru a facilita absorbtia ulterioara a veninului. Veninul de albine este indicat cu succes in tratamentul afectiunilor reumatismale, artrite, dureri de spate precum si afectiuni ale pielii.

Principalul scop al utilizarii veninului de albine este stimularea sistemului imunitar al corpului uman, astfel incat acesta sa se vindece singur. Odata ce acul este intrat in piele, din saculetul de la baza acului, se pompeaza venin in locul respectiv, continuu.Ca reactie la substanta straina nou intrata in sistem, corpul trimite cantitati mari de sange in zona intepata. In scopul de a primi o doza completa de venin, acul este lasat in piele timp de 10-15 minute. In tot acest rastimp, acul de albina actioneaza ca si un ac de acupunctura.
Ca si orice terapie are si contraindicatii. Inainte de aplicarea externa sau interna, a veninului de albine se recomanda consultarea unui specialist sau a unui medic. Dintre produsele apicole, veninul de albine are potentialul cel mai ridicat de a produce reactie alergica. Pot apare reactii alergice la persoanele care nu stiu ca au alergie la aceasta substanta naturala. La aparitia acestor reactii, se inceteaza orice terapie apicola si se suna de urgenta la salvare.