Bucuresti

Terapie vibrationala prin sunet de Gong si boluri tibetane

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sanatate
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
1131

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 21 august 2012 - Vineri 31 august 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Gongul Tibetan este numit si "masina de putere vindecatoare ", pentru ca sunetul acestuia genereaza o vibratie energetica care induce oricarei persoane care il asculta experiente de bine spiritual si "topeste" blocajele din subconstient. El ne ajuta sa trecem peste frica si complexe si sa ne eliberam energiile creative.

Corpul uman este un tot de vibratii, iar acolo unde organele sunt bolnave, acestea au o frecventa dereglata. Vibratiile clopotelor tibetane ajuta corpul sa reintre in frecventa armonioasa originala. Bolurile tibetane sunt si ele instrumente muzicale antice, folosite ca suport sonor in timpul meditatiilor si rugaciunilor, cu intentia de a conecta dimensiunile ceresti cu dimensiunea pamanteasca. Dubla lor misiune este de a emana vibratii si de a emite un sunet bogat de armonii, ce induc stari de pace ascultatorului. Terapia cu boluri tibetane este in prezent larg raspandita in India, Japonia, Coreea, Nepal, China.

Beneficii
Fiecare Gong are o vasta gama de sunete care trateaza persoana ca pe un intreg, in functie de expresia corporala si procesele energetice conexe. "Tratamentul" nu afecteaza numai latura psihica, ci si corpul fizic, cu tensiunile si rigiditatile sale, pana la diverse blocaje musculare care de obicei cauzeaza boala. Emotiile negative paralizeaza, iar situatiile de stres, intr-un fel sau altul, deregleaza echilibrul emotiv si conduc la blocaje la nivel corporal, care impiedica emotiile sa circule libere. Sunetul clopotului tibetan are efecte benefice in special pentru sistemul nervos central si aduce beneficii pentru toate problemele legate de insomnie si iritabilitate. Vibratiile sonoare ale sunetului Gongului pot incetini imbatranirea, mintea se curata, eliberandu-se de emotii, generand un tip de exorcism si provacand ceea ce putem numi "transformare spontana". Dupa o astfel de terapie, pacientul reintra intr-o armonie totala intre corp si minte.

Pe scurt, terapia cu Gongul si bolurile tibetane actioneaza :

* in plan energetic, influentand deci meridianele energetice, chakrele si blocajele energetice;

*in plan fizic, interactionand cu respiratia, bataile inimii, presiunea sanguina, tensiuni musculare,etc;

*in plan psihofizic, aducand efecte benefice sistemului nervos central, dar si pentru toate problemele legate de insomnie si iritabilitate, relaxand si tonificand incarcarea psihofizica, eliminand progresiv starile de nervozitate, nerabdare, frica, ameliorand concentrarea, sincronizand emisfera dreapta si stanga a creierului;

*in plan emotiv - pune in miscare energia cristalizata in corpul nostru datorita emotiilor blocate de mult timp, inmagazinate in memoria celulara;

*in plan spiritual – aduce armonie si stimuleaza capacitatea meditativa.

Scurta descriere a tehnicii
Gongul este un instrument vechi, pe care samanii il utilizau inca de acum 4.000 de ani, pentru puterea sa extraordinara de a transforma omul. Este instrumentul cel mai rezonant cunoscut. Ascultatorul este "imbratisat" intr-un camp bogat in armonii, in care intreaga sa existenta va fi revigorata si armonizata. Gongul da posibilitatea de a simti in acelasi timp mai multe sunete cu diverse intervaluri, "imbratisand" persoana care le asculta intr-o "baie" sonora regeneranta, unde partea constienta si cea inconstienta vor fi solicitate puternic. Vibratiile sonore elibereaza sufletul si ridica toata greutatea interioara.

"Baia" in vibratiile sunetului de Gong si de boluri tibetane este o experienta simpla si comoda, in care persoana imbracata confortabil se culca pe o salteluta sau un covoras moale si se acopera cu o cuvertura usoara.

Masajul sonor cu bolurile tibetane poate ajuta o persoana sa experimenteze profunde schimbari fizice si spirituale, insa nu trebuie considerat ca o medicina traditionala si nu trebuie sa substituie medicamentele prescrise de medici in cazuri de probleme specifice.