Bucuresti

Think Factory: Carmen Musat si Sorin Lavric, De Gustibus

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
1465

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 29 aprilie 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Think Factory: Marţi sunt două ceasuri bune de filosofie la Bastilia. Carmen Muşat şi Sorin Lavric, De Gustibus
Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vă invită marţi, 29 aprilie 2014, la ora 18:00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5), la lansarea volumului De gustibus. Breviar de gastrosofie, de Mădălina Diaconu, recent apărut în Colecţia Sophia.
Invitaţi: Carmen Muşat, Sorin Lavric, Mădălina Diaconu.
Parteneri: Editura Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Grupul Librarium - Librăria Bastilia, Think Factory Iaşi.
Lansarea volumului va prilejui o dezbatere pe tema tendinţelor filosofiei actuale la care este invitat şi publicul. În acest sens, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va premia cele mai bune două intervenţii cu cîte un exemplar din volumul lansat.
De gustibus. Breviar de gastrosofie continuă seria unei estetici a simţurilor secundare, deschisă de autoare prin lucrarea Despre miresme şi duhori (Ed. Humanitas, Bucureşti, 2005). Unele dintre teme au format obiectul unor cursuri ţinute la Institutul de Filosofie al Universităţii din Viena, altele au fost prilejuite de congrese de filosofie, conferinţe sau vernisaje. Cu excepţia ultimului capitol, care are la bază textul unei conferinţe ţinute la Universitatea de Arte Aplicate din Viena în 2008, celelalte studii prelucrează capitole din volumul Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne(Königshausen & Neumann Verlag, Würzburg, 2005).
Cartea este recomandată de revista Observator Cultural.
Mădălina Diaconu (n. 1970, Bucureşti) este docentă în filosofie la Universitatea din Viena şi autoare a şapte volume de estetică şi antropologia simţurilor, printre care Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne (2005), Despre miresme şi duhori. O interpretare fenomenologică a olfacţiei (2007) şi Sinnesraum Stadt. Eine multisensorische Anthropologie (2012).

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta