Bucuresti

Timp, bani, energie: cum le investești într-o casă?

Timp, bani, energie: cum le investești într-o casă?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 saptamani
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
286

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când vine momentul să decizi să cumperi o casă, mai ai câțiva pași importanți de parcurs până în ziua în care te vei muta propriu-zis. Unul dintre acești pași este însăși alegerea tipului casei pe care urmează să o cumperi: la roșu, la gri sau la cheie? Opțiunile se pliază în funcție de nevoile tale în momentul în care o vei cumpăra și, mai apoi, în funcție de disponibilitatea de a investi resurse suplimentare în ea.

Ce avantaje și dezavantaje să ai în vedere pentru fiecare tip de casă

Casa la roșu

Casa la roșu este o casa care nu are finisaje exterioare și care se poate să nu aibă nici măcar instalațiile pentru utilități (apă, electricitate). Pentru mulți, să își cumpere o casă la roșu reprezintă un avantaj din motiv că aceasta este, de obicei, mai ieftină decât o casă finisată sau semifinisată. Atunci când cumperi o casă la roșu ai opțiunea de alege în favoarea efectuării unor proiecte de construcție mai moderne în partea de finisare, cum ar fi încălzirea prin pardoseală, lucru care, la o casă veche, poți fi aproape sigur că lipsește. Totuși, ține minte că o astfel de casă presupune mult mai mult timp de muncă și are nevoie de investiții serioase până la finisare.

Casa la gri


O casă la gri este, de asemenea, o casă neterminată, dar care beneficiază deja de finisaje interioare finale (tencuiala pereților de exemplu), precum și de conectarea la rețele de gaz, apă și electricitate. Vei avea mai puțin timp de investit într-o astfel de casă, însă este bine să ai o evaluare corectă asupra tuturor materialelor și tehnicilor folosite, pentru a o aduce în acest stadiu, ca să nu ai surprize ulterioare.

Casa la cheie

Ar fi ideal să reușești să te muți chiar în momentul în care ai semnat actele de cumpărare a casei. Nu mai ai nevoie de timp decât pentru amenajarea acesteia în funcție de preferințe. Ai opțiunea de a angaja un designer interior pentru acest aspect sau de a-ți pune inspirația la încercare, însă acesta este un lucru de care te poți apuca imediat ce achiziționezi casa. Un dezavantaj este, desigur, faptul că această variantă este probabil cea mai costisitoare, însă câștigi un avantaj la partea de timp de mutare.Casele la cheie sunt, de obicei, case noi, construite de o firmă de construcții serioasă, precum Proiectecaselacheie.ro, însă se poate să cumperi și o casă mai veche la cheie. Acestea au de obicei avantajul de a avea o arhitectură mai deosebită, însă poate veni și cu dezavantaje semnificative, așadar asigură-te că toate elementele de construcție și de finisaj sunt în stare perfectă de funcționare.

În concluzie, a-ți cumpăra o casă poate fi atât o bătaie de cap, cât și o aventură de evaluare a nevoilor personale. Ia în calcul toate variantele și pune pe hârtie resursele de care dispui. Plănuitul lucrurilor de dinainte este mereu un sfat bun, altfel vei ajunge la concluzia că ”tocmeala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” și te vei pune singur în situația de a investi mai mult decât plănuiai, fie că vorbim de timp, bani sau de energie.

Sursă foto: unsplash.com