Bucuresti

Tineri si neinfricati: artisti si producatori culturali romani contemporani sub 30 de ani

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
408

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tineri și neînfricați: artiști și producători culturali români contemporani sub 30 de ani – o producție Modernism.ro
august-octombrie 2016
Modernism.ro lansează proiectul online „Tineri și neînfricați: artiști și producători culturali români contemporani sub 30 de ani”. Acesta pune accentul pe artiști și producători culturali tineri (până în 30 de ani) care lucrează și creează în domenii (nelimitându-se la acestea) cum ar fi pictură, sculptură, noile media, software și aplicații, performance, instalație, film, foto-video, design, arhitectură etc. Proiectul are o componentă cantitativă – arhivarea până în 100 de tineri creativi - și una de focus – „portrete” video, foto și audio pentru 23 de tineri creativi selectați. Proiectul se bazează pe pe experiența echipei platformei Modernism.ro (neschimbată din 2010) și pentru notorietatea acesteia câștigată prin vizibilitate, credibilitate și sustenabilitate.
Modernism.ro, ca platformă de promovare a culturii vizuale contemporane, scanează și promovează zilnic scena artistică românească, având capitole pe conținut (Q&A, Gallery Talk etc ), pe tip de creativitate (Hidden Museums, Expo of the Week, Artist of the Month, Arhitectură, Educație etc.) pe nișe creative (art therapy, home made art etc.). Ca dezvoltare din 2009, platforma poate menționa încărcări de peste 140 de episoade video de tip interviu sau recenzie, indexări cu peste 1000 de artiști, 200 de spații de artă românești și 250 de spații de artă est-europene și o medie de 350 de articole postate lunar, pe site, newsletter și rețele sociale.
Proiectul „Tineri și neînfricați” adaugă la Modernism.ro o secțiune dedicată artiștilor și producătorilor tineri de cultură vizuală contemporană, prin mai multe tipuri de focusuri (arhivare – cantitativ, portrete video, foto, audio – calitativ), completând cu și sortând în același timp informații și idei cu și despre un segment creativ foarte dinamic în România, tinerii. Abordarea critică este minimală, scopul fiind o promovare pe orizontală a fenomenului artistic contemporan românesc. culturale, angajați în corporații, instituții, fundații, asociații culturale, ce derulează proiecte de implicare socială prin artă ori prin forme creative contemporane. Media de vârstă acoperă toată plaja de 15-65 de ani.