Bucuresti

Tipuri de acoperisuri disponibile pe piata in ziua de azi

Tipuri de acoperisuri disponibile pe piata in ziua de azi

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
2046

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In cadrul unei case exista trei elemente esentiale: fundatia, structura si acoperisul. Cel din urma trebuie sa protejeze intreaga casa de vant, foc si precipitatii, sa faca fata coroziunii si modificarilor de temperatura si, nu in ultimul rand, sa nu dauneze structurii cladirii. In ziua de azi, exista numeroase tipuri de acoperisuri disponibile pe piata din Romania. Cele mai bune sunt urmatoarele:

Acoperisul din tabla


Se pare ca dintre toate materialele de invelitori existente pentru acoperisuri, tabla este cea mai avantajoasa, deoarece ofera o sumedenie de calitati importante, inclusiv flexibilitate, rezistenta la conditii extreme, montare facila si rapida si greutate mica in comparatie cu celelalte tipuri de materiale. Mai mult decat atat, in ultimii ani, aspectul estetic al tablei s-a imbunatatit considerabil, astazi aceasta gasindu-se intr-o gama bogata de culori si modele. De asemenea, pentru a i se mari puterea de rezistenta impotriva coroziunii, razelor UV, temperaturilor extreme si socurilor mecanice, tabla poate fi tratata usor cu diferite solutii.

Acoperisul din tigla


Tigla este, in prezent, preferata celor mai multe persoane care planuiesc sa isi construiasca o casa sau sa isi schimbe vechiul acoperis. Motivul? Tigla este rezistenta, este de buna calitate, nu este scumpa si este placuta din punct de vedere estetic.

Tigla este de trei feluri: din ceramica, din beton si metalica, toate trei avand propriile calitati si minusuri.

Tigla ceramica
este frumoasa, poate dura mai mult de 100 de ani, prezinta o rezistenta buna la temperaturile foarte scazute sau foarte ridicate, nu arde, nu este afectata de socurile mecanice, nu se murdareste si se usuca foarte repede dupa precipitatii. Tigla ceramica are, insa, si minusuri: este foarte grea comparativ cu tigla metalica si, de aceea, este necesara opinia unui specialist in constructii inainte de a fi montata pe casa, pentru a se evita deteriorarea structurii cladirii.

Tigla din beton
este cea mai rezistenta dintre cele trei tipuri de tigla. In plus, aceasta nu prea absoarbe apa, fapt imbucurator pentru durabilitatea materialului. Se gaseste intr-o diversitate de culori si se poate potrivi oricarui design de casa. Din pacate, tigla din beton, la fel ca tigla din ceramica, are o greutate destul de mare.

Tigla din metal este si ea rezistenta, dar si foarte flexibila, motiv pentru care aceasta se instaleaza pe casa extrem de usor si de repede. Cea mai mare calitate a acesteia este faptul ca este usoara, avand o greutate de 10 ori mai mica decat tigla din ceramica. Deoarece se gaseste intr-o gama variata de modele si nuante de culori, tigla metalica poate fi materialul ideal pentru a oferi un aspect elegant casei tale.

Acoperisul din bitum


Alcatuit din sindrile bituminoase, ce au in componenta granule ceramizate, strat din bitum si armatura cu fibre sticloase, acest tip de acoperis poate oferi o nota de modernism aspectului casei tale. Principalele sale calitati sunt: disponibilitatea intr-o varietate de culori si rezistenta ridicata la conditiile extreme dure, in special la precipitatii, incendiu si raze UV.

Autor