Bucuresti

Top 3 factori care influenteaza costurile implanturilor dentare

Top 3 factori care influenteaza costurile implanturilor dentare

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 saptamani si 22 ore
Vizualizari
261

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ce procent din veniturile tale esti dispus sa aloci pentru serviciile stomatologice? Din pacate, de multe ori, problemele dentare sunt neglijate din motive financiare si, odata netratate,ele pot degenera in afectiuni cu efecte ireversibile. Costurile interventiilor stomatologice reprezinta un punct de interes pentru majoritatea pacientilor, spun specialistii, de aceea este importanta o comunicare cat mai transparenta in acest sens.

Astazi discutam despre acei factori care influenteaza preturile unui implant dentar, unul dintre tratamentele cele mai costisitoare care ne redau sanatatea orala.

1. Experienta medicului influenteaza pretul manoperei

In general, ca si in cazul altor servicii medicale, aproape jumatate din costul interventiei de implant dentar este influentata de experienta medicului care efectueaza procedura. Astfel, nu mai este un secret faptul ca un stomatolog care practica aceasta meserie de mai mult timp va percepe un pret mai mare pentru munca sa, comparativ cu un specialist aflat la inceput de cariera. Important de menționat este faptul ca experienta medicului dentist este un criteriu de care poate depinde chiar rata de reusita a interventiei. De regula, o rata foarte buna de succes este de peste 95%.

2. Brandul care fabrica implanturile conteaza

Pretul implantului dentar variaza si in functie de producator. De fapt, 30% din suma totala pe care o vei plati pentru aceasta interventie reflecta calitatea oferita de un anumit brand de implanturi. Asadar, ca pacient, poti opta pentru implanturi low cost, standard sau premium, desigur fiecare dintre ele oferind beneficii specifice. Si totusi, trebuie sa stii ca, in cazul in care alegi prima varianta, aceasta ar putea sa nu fie atat de avantajoasa precum pare. Motivul? De cele mai multe ori, va fi necesar sa suporti costuri suplimentare (de exemplu bontul de vindecare, bontul protetic si altele) care nu sunt incluse in pretul mentionat initial.

3. Locatia poate face ca implantul sa coste mai mult sau mai putin

E drept - nu vorbim despre un factor esential, insa locatia in care alegi sa urmezi tratamentul de implant dentar face ca procedura sa coste mai mult sau mai putin. Clinicile dentare exclusiviste practica, de obicei, tarife mai mari, care sunt justificate de calitatea serviciilor medicale prestate (insa aceasta nu este intotdeauna o regula).

Prin urmare, daca vrei sa afli cat costa un implant dentar, probabil vei primi oferte diferite in functie de locatie. De asemenea, pozitia geografica influenteaza, la randul rau, costurile inserarii implanturilor; astfel, in Bucuresti si in alte mari orase preturile vor fi mai crescute decat in clinicile din zonele limitrofe, sa spunem.