Bucuresti

TOP 3 idei de amenajări simple pentru o curte de dimensiune mică

TOP 3 idei de amenajări simple pentru o curte de dimensiune mică

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 1 zi
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
98

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mutatul la casă este visul multor români, iar în timp ce pentru unii să aibă grădini mari este un vis, pentru alții, o curte mică este mai mult decât suficientă. Acesta din urmă este mai mult cazul persoanelor care vor să locuiască în jurul orașelor către care trebuie să facă naveta zilnic pentru serviciu. Dacă te afli în această ultimă categorie și locuiești sau urmează să te muți într-o casă care nu are o curte mare, aceste 3 idei de amenajare îți pot fi utile.

Cele mai bune metode de a nu încărca o curte mică cu ajutorul unor amenajări simple


1. Pavajul parțial al curții întrepătruns cu spațiile verzi

Unul dintre scopurile de a avea un spațiu oricât de mic la casă este spațiul verde, iar pentru a te putea bucura cu adevărat de iarbă, copaci, arbuști și flori este să nu exagerezi cu pavajul. Bineînțeles că va trebui să amenajezi câteva alei în așa fel încât să eviți noroiul format în urma ploilor sau să creezi un loc pentru mașină. O soluție bună este compartimentarea curții în spații utile și de relaxare, astfel vei putea să te bucuri cu adevărat că stai la casă, dar și un pavaj grilă poate fi o idee bună dacă ești în căutarea unui compromis care să nu presupună a avea jumătate din curte plină de ciment.

2. Crearea unui loc de relaxare cu spațiu pentru grătar

Cea mai mare plăcere este petrecerea weekendului relaxându-te alături de cei dragi, caz în care vei avea nevoie de un loc special dedicat unui grătar. Pentru acesta, ideal este să alegi un colț al curții care să nu dea spre stradă. Acolo vei putea monta un foișor pe care să-l strângi ușor când vine vremea rece. Această variantă este mai potrivită în cazul curților de aproximativ 300 m2 deoarece în restul anului vei putea folosi spațiul respectiv pentru alte activități.

3. Spațiul verde și locul de joacă al copiilor

Multe statistici arată cădin ce în ce mai mulți tineri aleg să se mute la țară, mai ales după anul 2020, care a fost unul dificil din cauza izolării, așadar curtea a devenit unul dintre cele mai râvnite locuri, iar din aceasta nu poate lipsi spațiul verde. Acest spațiu pe care vei putea monta un leagăn, un tobogan sau alte jocuri pentru copii își poate găsi cu ușurință locul în partea din față sau pe o laterală a curții. Tot acolo vei putea amenaja o mica grădiniță de flori sau chiar una în care să cultivi câteva legume și fructe de sezon.

Amenajarea unei curți oricât de mici se poate realiza în așa fel încât să ai locul necesar în care să încapă tot ce ți-ai dorit, iar cu ajutorul pieselor de la Petra Pavaje, vei putea avea spații organizate care să arate modern și elegant. Dacă iubești natura, nu îți trebuie mai mult de 300 m2 pentru o curte amenajată după ultimele tendințe în materie.

Sursa foto: pexels.com