Bucuresti

Tot ce trebuie să știi despre acoperișuri

Tot ce trebuie să știi despre acoperișuri

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 7 luni si 1 saptamana
Vizualizari
167

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ai ajuns la acoperiș, felicitări! Nu mai ai mult și în curând te vei putea bucura de confortul oferit de locuința ta. Până acolo însă, ai de făcut o alegere importantă – pentru ce tip de acoperiș vei opta?

Cea mai bună decizie poate fi luată doar pe baza unor informații corecte și utile despre acoperișuri. Așa că, astăzi vom povesti despre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre acoperișuri. În plus, trebuie să știi că un acoperiș Novatik din materiale de calitate este o alegere excelentă pentru orice locuință.

Materialele din care pot fi realizate acoperișurile

Există mai multe tipuri de învelitori, în funcție de materialul din care acestea sunt fabricate. Putem vorbi de un acoperiș metalic, unul din țigle ceramice, din șindrilă bituminoasă sau stuf. Fiecare opțiune are propriile avantaje și dezavantaje. Spre exemplu, un acoperiș din țiglă metalică este ieftin, rezistent (are o durata medie de viață de 60 de ani) și are un aspect estetic deosebit. Țiglele ceramice sunt potrivite pentru casele cu aspect tradițional și au o durată de viață de până la 100 ani. Șindrilele bituminoase pot reprezenta o opțiune temporară, cel mai mare avantaj fiind montarea ușoară și rapidă, iar stuful reprezintă o variantă inedită, naturală și ecologică. Atunci când vine vorba de acoperiș, ar fi bine să nu faci rabat de la calitate pentru că acoperișul îți va oferi protecția necesară împotriva intemperiilor.

Acoperiș cu pantă sau cu terasă?

O altă decizie pe care va trebui să o iei pentru acoperișul tău este legat de formă. Acoperișul clasic, cu pantă, este cel mai des întâlnit pentru că are o durată de viață mai mare și presupune o întreținere facilă. Specialiștii susțin faptul că un acoperiș cu pantă implică și costuri mai mici, în comparație cu unul de tip terasă. În plus, în cazul unui acoperiș clasic poți opta pentru orice tip de material pentru învelitori. De cealaltă parte, acoperișul de tip terasă aduce o notă de modernitate casei, dar și costuri mai mari ce rezultă din izolația termică și hidroizolație. Un astfel de acoperiș necesită o întreținere mai atentă și implicit cheltuieli mari. Dacă hidroizolația nu este realizată corect, te poți confrunta cu infiltrații de apă.

Pași în construirea unui acoperiș

Construirea unui acoperiș nu este deloc un proces simplu. Orice pas greșit îți poate aduce costuri mai mari sau probleme pe viitor. Un acoperiș cu pantă necesită mai multe etape de parcurs, spre deosebire de un acoperiș tip terasă care presupune turnarea unei șape de beton peste care se aplică materialele pentru hidroizolație. Un acoperiș clasic este alcătuit din șarpantă sau structura de rezistență și învelitoare. În realitate însă, vei vedea că există mai multe elemente componente, cum ar fi căpriori, grinzi, popi, pene, astereală etc.

Orice acoperiș este construit în următoarele etape: montarea bârnelor și a popilor, fixarea căpriorilor, montarea unei folii anticondens și montarea învelitorii. Este important de precizat faptul că doar o montare corectă a acoperișului îți va aduce protecția și confortul dorit. Se recomandă să apelezi întotdeauna la specialiști pentru a nu cheltui mai târziu bani cu lucrări de reparație.

Construirea unui acoperiș necesită timp și răbdare în realizarea celor mai bune alegeri. Informațiile de mai sus au rolul de a-ți oferi o imagine de ansamblu a acestui proces. Nu ezita să lucrezi cu specialiști pentru a primi cele mai bune sfaturi și recomandări pentru locuința ta.