Bucuresti

Traiul la oraș sau la țară – Unde merită mai mult să trăim?

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1164

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu toții ne dorim să ne îndepărtăm de orașe, să ducem o viață liniștită, la țară, în mijlocul naturii. Mulți oameni și-au construit case la țară și sunt fericiți că și-au îndeplinit acest vis. Unii spun că se tem de singurătate, că se simt izolați la țară și sunt prea obișnuiți cu viața la oraș, unde au prieteni și multe locuri pentru distracție. Asta este părerea lor până în momentul în care iau decizia și fac schimbarea, până se conving singuri de beneficiile traiului ieftin, sănătos, frumos la țară, departe de stresul oferit de viața la oraș sau în cadrul unei metropole.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii care trăiesc la țară sunt mai relaxați, iar cei de la oraș au un risc mai ridicat de a suferi de boli psihice, de halucinații, depresie, paranoia. La oraș stresul este mai mare, poluarea de asemenea mai ridicată, iar zgomotul intens. Statisticile arată că oamenii de la orașe se îmbolnăvesc mai des și mor din cauza unor boli grave. La țară scade riscul de a suferi de cancer de sân, de atac de inimă, ceea ce nu se poate spune despre locuitorii de la orașe, unde viața este mult mai stresantă. La țară însă apar mai multe cazuri de astm, alergii și febra fânului.

În ultimii ani sunt în trend casele ecologice. Mulți oameni își doresc să-și facă case din chirpici, case din lut, din pământ bătătorit, case din baloți de paie tencuite cu argilă și alte materiale (bușteni tăiați, saci umpluți, lut, piatră). Motivul este că astfel de case au prețul mai mic, iar în plus oferă un mediu de locuit mai sănătos.

Sunt case de calitate, realizate din materiale cu protecție ignifugă, sunt construcții care rezistă la cutremure
Dorința lor de a trăi în case naturale este mare, mai ales la oamenii care au trăit prea mult timp la bloc și simt că stilul de viață de la oraș a devenit unul stresant pentru ei, unul pe care nu și-l mai doresc în a doua parte a vieții, mai ales când au ajuns la pensie. Ei își doresc un alt stil de viață, să stea la aer curat, să crească animale, să aibă o grădină de legume și zarzavaturi și o livadă cu pomi fructiferi, să se bucure de orice moment în natură, alături de cei dragi din familie.

E foarte ușor să te adaptezi la viața de la țară, pentru că s-ar putea spune că această dorință există undeva în subconștientul nostru. Să trăiești la țară înseamnă să te trezești dimineața în zori, să iei micul dejun devreme, să te bucuri de roua dimineții, să auzi glasul cocoșului, ciripitul păsărilor în copaci, să te bucuri de aer curat și de liniștea naturii, să cultivi legume, să plantezi flori și multe altele. Mâncarea la țară este sănătoasă, poți mânca un ou de găină de curte care a crescut doar cu iarbă și boabe de porumb, poți mânca fructe de sezon proaspete direct din pomi, poți găti mâncare cu ingrediente din grădina ta, sau o ciorbă din pui care va avea un gust extraordinar.

Indiferent unde îți dorești să locuiești, la casă la țară sau la oraș, ai nevoie de foarte mult curaj pentru a demara lucrurile privind construcția unei case sau cumpărarea unei case noi, iar apoi de multe lucruri pentru decorarea acesteia, pentru reparații și întreținere, sau pentru îmbunătățiri. Trebuie să planifici totul foarte bine, pe termen lung. Informează-te pentru a fi bine pregătit pentru orice lucrare, află de unde poți procura diferite unelte și materiale pentru organizarea lucrărilor. Multe echipamente le poți găsi pe Internet la un preț acceptabil, cum este de exemplu site-ul RafturiOnline.ro care oferă o gamă variată de produse importante și pentru uz comercial. Poți apela la echipe de profesioniști care oferă o gamă extinsă de servicii și produse de înaltă calitate. Uneori te poate ajuta chiar și un credit avantajos prin care să poți să-ți construiești sau să-ți cumperi casa pe care ți-o dorești.

Viața la țară poate fi foarte frumoasă, mai ales că acum există posibilitatea de a cumpăra și case ecologice moderne care sunt confortabile, realizate după o tehnologie avansată.