Bucuresti

Trofeul Club A: Garda Financiara, Antarctica, Black Stain

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
898

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 27 martie 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Marti, 27 martie, ora 19:00, Trofeul Club A continua concursul cu trupele Garda Financiara, Antarctica si Black Stain.

Trupa castigatoare a Trofeului Club A, care va fi aleasa conform votului juriului va urca pe una dintre scenele EXIT Festival 2012! Publicul care voteaza in club in seara concertului poate castiga tricouri, vouchere, carti iar la sfarsitul competitiei, prin tragere la sorti, doua bilete la EXIT Festival. Cei ce voteaza online vor castiga prin tragerea la sorti, saptamanala, un card de participare pentru toate concertele din Club A in 2012.

Garda Financiara", ce are in componenta doi oameni, Gilbert Dragos Dumitru (clape si negative) si Serban Mocanu (chitara), cauta sa-si croiasca un drum in nebuloasa undergroundului romanesc.

Totul a inceput intr-o seara de mai la o carafa de vin. Serban Mocanu si Gilbert Dragos Dumitru, pe atunci membri „Negru Latent" asculta acasa la un prieten niste inregistrari de prin anii nouazeci ale formatiei „Malaria" pe niste casete vechi. Serban (g, pe atunci chitarist in „Negru Latent") remarca potentialul acestor piese si-si propune sa le restaureze. Incepe o asidua munca de lamurire cu fostii membri ai trupei „Malaria" Dumitru Dragos (vocal, clape) si cu Florin Popescu (g, vocal) pentru resuscitarea proiectului. Se pune la punct un repertoriu preponderent din piese vechi de 10-15 ani alaturi de altele mai noi.

In august 2008, cu ocazia unui maraton de trupe mai mult sau mai putin amatoare, are loc prima aparitie scenica a trupei „Lorzi intre ei" fosta „Malaria" cu line-up-ul: Dragos „Klaus" Dumitru (vocal, clape, programming) Florin Popescu (chitatara solo, programming) si Serban Mocanu (chitara ritm, backing vocals).

Perceputa ca un „side project", trupa „Lorzi intre ei" nu are o activitate scenica constanta. Proiectul capata contur prin 2010 cand, dupa multe tratative si negociere se stabileste de comun acord numele de „Garda Financiara". Componenta trupei se reduce la doi membri Dragos „Klaus" Dumitru (clape, vocal) si Serban Mocanu (ghitara, vocal). Cele circa zece piese ce constituie nucleul repertoriului si care fac obiectul unui album ipotetic „Control inopinat" sunt, in mare, piese de forta cu puternice accente parodice. Un al doilea album intitulat „Nostalgii la Judiciar" se intrevede cu piese mai lente de stare, subiecte ale unor meditatii estetice si de natura sociala.

Antarctica este spatiul supranatural unde soarele rasare doar la miezul noptii in compania sunetelor bizare ale vanturilor electronice amestecate cu imaginatie, sentimente si trairi intense. Cosmogonia acestui continent utopic populat de numai doi locuitori, Delia Opran si Ciprian Lemnaru, se explica tocmai prin dragostea lor pentru muzica, acesta fiind de altfel modul in care au ajuns sa coexiste ca grup. Duo-ul isi gaseste inspiratia in synth pop-ul anilor 80, new wave si muzica electronica de avangarda, elaborand un sound care este in egala masura meditativ, ludic si melodic.