Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Tu ştii să‑ţi îngrijeşti dantura? Iată cum îți poți menține dinții sănătoși pe termen lung

Tu ştii să‑ţi îngrijeşti dantura? Iată cum îți poți menține dinții sănătoși pe termen lung

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Vizualizari
683

Voteaza & Distribuie

Prezentare

O igienă orală precară poate duce la apariția mai multor probleme dentare în timp, afectând starea de bine a pacienților și aspectul zâmbetului lor. Pentru a le preveni, este important să se acorde o atenție deosebită periajului dentar, produselor de igienă orală, dar și factorilor legați de stilul de viață. Iată cum îți poți menține dinții sănătoși pe termen lung.

Periajul dinților de două ori pe zi


Periajul dentar ar trebui efectuat de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a menține o igienă orală optimă și pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene și apariția cariilor dentare. Este important să acorzi atenție specială tehnicilor corecte de periaj și utilizării aței dentare pentru a asigura o curățare eficientă a dinților și a gingiilor. Specialiștii recomandă utilizarea unei periuțe cu peri moi, a unei paste de dinți ce conține fluor și folosirea apei de gură pentru a completa rutina de îngrijire orală. În cazul în care ai proteza dentara sau alte dispozitive ortodontice, este indicat să respecți instrucțiunile specifice de îngrijire pe care ți le-a dat medicul.

Controlul periodic la medicul stomatolog


Vizitele regulate la dentist pot preveni sau trata în stadii incipiente problemele dentare sau gingivale înainte ca acestea să dezvolte complicații. În plus, medicul stomatolog oferă sfaturi personalizate pentru îngrijirea dentară și efectuează proceduri preventive, cum ar fi curățarea profesională a dinților, pentru a ajuta la menținerea sănătății orale. Medicul stomatolog va evalua și dacă este necesară o intervenție precum implanturile dentare. Aceste intervenții sunt recomandate în cazurile în care există pierderea permanentă a unuia sau mai multor dinți și este necesară înlocuirea acestora pentru a restabili funcția masticatorie. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre pretul unui implant dentar, mergi la un cabinet stomatologic pentru informații suplimentare.

Limitarea fumatului și a consumului de alcool


Fumatul poate contribui la o serie de probleme dentare, precum decolorarea dinților, inflamația gingiilor sau boala parodontală. Consumul excesiv de alcool poate avea și el efecte negative asupra sănătății orale, inclusiv creșterea riscului de apariție a cariilor, inflamația gingiilor și afecțiuni ale mucoasei bucale. Prin limitarea sau evitarea completă a fumatului și a consumului de alcool, poți reduce semnificativ riscul acestor probleme și contribui la menținerea sănătății generale a dinților pe termen lung.

Evitarea alimentelor dulci și a băuturilor carbogazoase


Consumul excesiv de zahăr favorizează dezvoltarea plăcii bacteriene, care duce la apariția cariilor și a altor afecțiuni dentare. Băuturile carbogazoase, în special cele care conțin zahăr adăugat, pot fi deosebit de dăunătoare pentru sănătatea dentară, deoarece acidul din aceste băuturi erodează smalțul dinților și crește riscul apariției cariilor și a sensibilității dentare. În locul acestora, poți opta pentru alimente și băuturi sănătoase, precum fructe proaspete, legume, apă și ceaiuri neîndulcite.

Sursa foto: Freepik

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro