Bucuresti

Tu știi unde NU trebuie să așezi niciodată canapeaua în living?

Tu știi unde NU trebuie să așezi niciodată canapeaua în living?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Vizualizari
215

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

De cele mai multe ori, aspectul sau dimensiunea sufrageriei sunt cele care au un cuvânt de spun în alegerea canapelei și a poziționării ei. Însă, există un anumit loc în living unde aceasta nu ar trebui niciodată așezată. În fiecare casă, acolo unde este amenajată o sufragerie, punctul central al încăperii este canapeaua. Toate celelalte piese de mobilier și obiecte de decor sunt alese și așezate conform acesteia. Însă, este foarte probabil să nu știi exact unde este cea mai bună poziție pentru ea sau unde nu ar trebui niciodată să stea.

Iată unde nu trebuie niciodată să poziționezi canapeaua


Unde nu trebuie să poziționezi canapeaua în sufragerie? În dreptul ferestrei, de-a lungul peretelui sau chiar în mijlocul camerei: în funcție de modelul ales, de dimensiunile canapelei sau ale livingului, există numeroase opțiuni pe care le ai la dispoziție atunci când ești în căutarea celui mai bun loc pentru aceasta. Dar, dacă ți-a trecut prin cap să poziționezi unul dintre acele colțare Rileft de la Modela în fața caloriferului, pentru a-i ascunde aspectul inestetic, atunci ar trebui să îți schimbi decizia cât mai repede.

De ce? Din mai multe motive! În primul rând, sursa de căldură este acolo pentru a încălzi întreaga încăpere, iar poziționarea unei canapele în fața ei nu va mai permite acest lucru, datorită faptului că cea mai mare parte din căldură va fi captată de piesa de mobilier. Și astfel, vei avea parte de disconfort și cheltuieli ce puteau fi evitate ușor. În al doilea rând, căldura emanată de calorifer va deteriora încetul cu încetul țesătura sau pielea de pe canapea și atunci va trebui să investești într-una nouă.

Ce trebuie să știi dacă nu ai o altă variantă de poziționare a canapelei?


În anumite cazuri, dimensiunea sau aspectul livingului nu permit ca o canapea să fie poziționată într-o altă parte a încăperii, decât lângă sursele de încălzire, de aceea, este recomandat să ții cont de anumite aspecte:

  • Dacă nu ai altă opțiune, în afara aceleia de a amplasa canapeaua lângă calorifere, păstrează o distanță de minim 20 de centimetri între acestea. Experții recomandă, totuși, ca între cele două să existe aproximativ 50 de centimetri. Prin urmare, ține cont de sfatul acestora atunci când amenajezi livingul !
  • Dacă folosești o sursă de încălzire electrică, trebuie să îți iei măsuri de protecție, căci poate exista riscul de producere al unui incendiu. Prin urmare, păstrează o distanță cât mai mare între canapea și sistemul de încălzire disponibil.

Cum poți amplasa în mod optim un colțar în sufrageria ta?


Chiar dacă există anumite reguli și sfaturi pentru poziționarea optimă a unui colțar în camera de zi, trebuie să ții cont și de propriile gusturi privind amenajarea acestei încăperi. Cea mai optimă variantă, dar și cea mai populară, este aceea de a amplasa colțarul pe un perete al camerei, în acest mod reușind să îl și protejezi mult mai bine. Dacă spațiul îți permite acest lucru, o canapea în mijlocul încăperii poate arată extrem de modern. Acest sfat este recomandat în special dacă dorești să delimitezi mai multe zone sau dacă livingul tău este o zonă deschisă ce include atât bucătăria sau zona de servit masa și sufrageria.

Alege cu grijă modelul de canapea pentru livingul tău, luând în calcul atât dimensiunile, cât și materialul din care este realizată, însă, pentru a-i crește durata de viață și pentru a te bucura cât mai mult de aceasta, evită să o amplasezi în acele zone din living unde nu este recomandat.

Sursa foto: Shutterstock.com