Bucuresti

Turnul din Pizza la Bucharest Food Festival

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
985

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 16 iunie 2011 - Duminica 19 iunie 2011 

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Adusa la nivel de vedeta a artei culinare de italieni, pizza este unul dintre cele mai consumate produse gastronomice. Anual, la nivel mondial, se consuma pizza de peste nouazeci de miliarde de euro, cei mai mari consumatori fiind americanii, trei dintre cele mai importante branduri din lume avandu-si originea aici.

In Romania, pizza a aparut ca fenomen dupa anii ’90, fiind adusa initial de investitori arabi si turci, pentru ca ulterior, romanii plecati in Italia, dar si francizele internationale, sa creeze un trend alimentar din consumul de pizza.

Sa reusesti ca pizzer in Italia este greu, iar ca italienii sa-ti recunoasca meritele, strain fiind, este si mai greu. Invitatul Bucharest Food Festival, Claudiu Toader face parte dintre cei ce au reusit sa fie recunoscuti ca fiind unul de-al lor, pizzaiolo cu diplome la cele mai importante concursuri din Italia, vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Pizza Sana.

Revenit de putin timp in Romania, Claudiu isi doreste sa deschida o scoala de pizzeri si sa invete romanii sa consume si sa prepare "pizza sana". El si-a deschis o pizzerie sub franciza Pizza Expert, unde produce cea mai ieftina pizza din Bucuresti, dar cu ingrediente de foarte buna calitate.

Pe 16 iunie, cu incepere de la ora 12:30, Claudiu va realiza in cadrul Bucharest Food Festival, cu ajutorul Pizza Expert si Pizza Alforno, sustinut de Tomi, Galbani, Cirio, Zeyno, Korani, Titan Coasta d’Oro, Kotanyi si muti altii, Turnul din Pizza, un turn ce aminteste de celebrul turn din Pisa, la scara 1/10. Turnul din Pisa are o inaltime de 56 de metri, Turnul din Pizza va avea 5,6 metri inaltime; Turnul din Pisa a fost construit in 100 de ani, iar Turnul din Pizza va fi construit in 100 de minute, joi incepand cu orele 12.30.

Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vizitatorii vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si sa faca "giocolieri" (jonglerii cu pizza) alaturi de vicecampionul mondial, Claudiu Toader.