Bucuresti

Tusea la copii: cauze, remedii și tratament

Tusea la copii: cauze, remedii și tratament

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
Webco Media
Vizualizari
203

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții își duc copiii la medic este reprezentat de tuse. Aceasta este un act reflex, ce permite căilor respiratorii să se curețe de secreții. Deseori, tusea este modul prin care organismul protejează căile aeriene de aspirația corpurilor străine, însă există și cazuri în care apare ca un simptom al unei boli (pneumonie sau viroză respiratorie, de exemplu), fapt pentru care trebuie, într-adevăr, tratată cu responsabilitate. Ce înseamnă acest lucru? Că de îndată ce se observă apariția tusei la copil, părintele trebuie să meargă cu micuțul la medicul de familie în vederea detectării problemei și primirii unui tratament corespunzător.

În ceea ce privește tratamentul, pe piață există multe remedii naturiste pentru tuse recomandate copiilor, unul dintre acestea fiind Coughend, produs de Ayurmed, obținut din ingrediente naturale 100% sigure. Cu siguranță ai auzit deja de el de la alte mămici, însă până la a-l prezenta mai pe larg, hai să vedem care sunt cauzele tusei la copii!

Tusea la copii – principalele cauze

Este bine să fii cât mai informat/ă când vine vorba de sănătatea micuțului tău. În ceea ce privește tusea la copii, cauzele pot fi diferite în funcție de simptome (dacă sunt acute sau cronice).

Cea mai frecventă cauză pentru tusea acută – cea care durează mai puțin de 4 săptămâni – este viroza respiratorie. În acest caz, tusea este însoțită de alte simptome, cum ar fi: febră, roșu în gât, dureri în gât, rinoree etc. Deși la prima vedere pare să nu fie de temut, netratată corect, viroza respiratorie poate duce la infectarea căilor mici ale aparatului respirator (bronsiolita) sau la crup (poate cauza o tuse foarte violentă, care se agravează în timpul nopții și care poate duce până la vărsături).

În ceea ce privește tusea cronică, cele mai frecvente cauze sunt: astmul bronșic (tuse îndeosebi în timpul efortului fizic), pneumonia (care poate fi virală, bacteriană sau atipică, simptomele însoțitoare fiind ușor diferite de la un caz la altul), sinuzita, fibroza chistică și refluxul gastroesofagian.

O altă cauză a tusei la copii este reprezentată de aspirarea unui corp străin. Predispuși în acest caz sunt micuții de până în 6 ani, apariția bruscă a tusei, însoțită sau nu de senzația de sufocare, impunând de urgență efectuarea unui consult medical (radiografie toracică și bronhoscopie).

Pentru a primi un tratament corect, este important să se determine exact cauza. De exemplu, dacă este vorba de pneumonie bacteriană, medicul va prescrie antibiotice, în caz de astm, micuțului i se vor prescrie bronhodilatatoare și medicamente anti-inflamatorii, iar în caz de infecții virale va fi nevoie, de asemenea, de medicamente bronhodilatatorii.

Chiar dacă majoritatea medicilor recomandă antitusivele și agenții mucolitici, ceea ce probabil știi deja, nu trebuie niciodată să administrezi copilului pastile/siropuri fără consultarea unui specialist.

Coughend – sirop din ingrediente naturale, eficient în combaterea tusei la copii

Coughend Sirop este de mult timp aliatul mămicilor și tăticilor din România în lupta cu tusea de orice tip. Produsul este 100% sigur și conține părți aeriene de Kakra singhi (plantă cu efect expectorant), extract de frunze de Vasa (efect bronhodilatator), extract de fructe de Piper indonezian (efecte antiseptice), rizom de Nagarmotha (efect astringent), extract din părți aeriene de Busuioc Indian, de rădăcină de Lemn dulce și alte extracte din plante medicinale indiene cu efecte dovedite în ceea ce privește tratarea tusei.

Acest sirop natural este produs de Ayurmed și este recunoscut pentru următoarele efecte și beneficii pe care le aduce:

  • este eficient în tratarea tuturor tipurilor de tuse, de la cea seacă, la cea iritativă, convulsivă etc.;
  • reduce simptomele asociate tusei și fluidizează secrețiile bronșice, ajutând la eliminarea mai ușoară a lor;
  • oferă protecție aparatului respirator și reduce senzația de uscăciune și iritația de la nivelul gâtului;
  • facilitează respirația, contribuie la eliberarea bronhiilor, reduce inflamația mucoasei bronhice și decongestionează căile respiratorii;
  • întărește mecanismul de apărare al organismului și îl ajută să se adapteze mai ușor condițiilor de mediu.

Siropul Coughend poate fi găsit și în varianta fără zahăr, fiind ideal pentru persoanele care suferă de diabet și pentru cele care urmează o dietă ce nu conține zahăr. Mai multe detalii despre produs se găsesc pe ayurmed.ro