Bucuresti

Un gazon mai frumos pentru relaxare

Un gazon mai frumos pentru relaxare

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
918

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Daca sunteti pe cale de a planifica o sesiune de cumparaturi pentru a va tunde gazonul din curte, atunci ar trebui sa va programati un moment in care sa luati in considerare un motor electric sau o masina de tuns cu motor pe benzina sau gaz, pentru ca sunt cele mai potrivite pentru activitatile tale gospodaresti.

Cositoare pentru gazon
Cositul ierbii este o parte esentiala pentru a ingriji un gazon si a-l mentine frumos, mai ales ca vara ne petrecem mare parte din timp in gradina, alaturi de familie sau de prieteni. Exista doua tipuri comune de cositoare electrice de gazon, precum si diverse masini de tuns iarba pe gaz, dar toate au propriile lor argumente pro si contra, incat acestora li se mai adauga un echipament de tuns iarba prin impingere. Astfel, cositoarele de gradina sunt clasificate in continuare in doua tipuri, si anume, cu fir si fara fir pentru gazon.

Daca este sa alegi unul dintre aceste modele este bine sa te ghidezi dupa unii factori, inclusiv confortul de utilizare si preferintele personale. In timp ce un echipament este mai costisitor, celalalt este mai usor de folosit, fiecare venind cu propriile sale beneficii, incat este ideal sa optezi pentru achizitia acestuia de la BracoMes producator de motoare electrice, care iti ofera diverse tipuri de motoare, inclusive antiexplozive sau speciale cu frana, ideale pentru activitatile casei si gradinii tale.

Motoarele de tuns iarba pe gaz si electrice
Ti se pare dificil sa iei o decizie cu privire la modalitatea de achizitionare a unui echipament de tuns iarba, incat este bine sa cantaresti avantajele si dezavantajele in prealabil, comparand cei mai importanti parametri.
Emisiile de zgomot pot cauza arderi ale motorului, astfel incat cositoarele pe gaz au o ardere intensa, spre deosebire de cele electrice, care sunt relativ mai linistite, pentru ca ruleaza pe motoare electrice, ce emit mai putin zgomot.

In ceea ce priveste depozitarea si intretinerea, cositoarele de gaz sunt greu de intretinut, pentru ca trebuie sa ruleze o statie de gaz, la intervale frecvente pentru rezervele de combustibil. Chiar costul de intretinere este mai mare din cauza pretului combustibilului. De asemenea, masinile de tuns iarba pe gaz sunt voluminoase si necesita mult spatiu de stocare. Cositoarele electrice sunt mai simple si necesita o mica intretinere, pentru ca au manere retractabile, ceea ce face mai usor pentru a le stoca intr-un spatiu mai mic.

Mobilitatea cositoarelor cu gaz este foarte mare, pentru ca nu necesita o sursa de alimentare, pe cand cele electrice au un fir cu mobilitate scazuta, si au nevoie de alimentare in timpul utilizarii. Cu toate acestea, cositoarele cu acumularot au rezolvat o mica parte din problema, pentru ca au inceput sa functioneze pe baterii reincarcabile.

Efectul asupra mediului este un alt aspect de care trebuie sa luam in considerare in alegerea unui echipament pentru gazon, incat cositoarele de gaz emit dioxid de carbon precum si alte gaze, formate ca urmare a arderii combustibilului. Costitoarele cu motoare electrice au zero emisii, fiind ecologice.

Un alt punct de vedere se refera la costul initial al acestor echipamente, astfel, cositoarele pe gaz sunt in general mai putin costisitoare, pe cand cele electrice tind sa fie mai scumpe, dar cu toate acestea, costul echipamentelor poate varia in functie de caracteristicile actuale ale acestor dispozitive.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306