Bucuresti

Undercloud - Festival de Teatru Independent

Undercloud

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Vizualizari
2660

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 24 septembrie 2021 - Joi 30 septembrie 202119:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Nora Iuga, Rodica Mandache, Maia Morgenstern, Marian Râlea – personalități marcante ale culturii române susțin teatrul independent, în Undercloud 2021, prezentând publicului două texte în premieră absolută: Ce-i aia apă verde pe cerul gurii? 53 de stări de Nora Iuga și Angela Baciu și Doamna Pylinska șisecretul lui Chopin de Éric-Emmanuel Schmitt.

Spectacolele-lectură pe texte citite în premieră absolută sunt o particularitate a Festivalului Independent de Teatru Undercloud. În fiecare ediție de festival, dramaturgi români și internaționali își prezintă aici textele noi. Anul acesta, cele două spectacole-lectură au loc în Sala Mare a Muzeului Național al Țăranului Român.

Ce-i aia apă verde pe cerul gurii? 53 de stări de Nora Iuga și Angela Baciu cu Maia Morgenstern și Carla Teaha, regia Chris Simion-Mercurian va fi prezentat publicului miercuri, 29 septembrie de la ora 21:30. Nora Iuga și Angela Baciu au scris acest text special pentru Grivița 53 – primul teatru construit împreună de la zero. De altfel, Grivița 53 are această particularitate – va monta texte unicat, originale, scrise exclusiv pentru acest demers.

Doamna Pylinska șisecretul lui Chopin de Éric-Emmanuel Schmitt, cu Rodica Mandache și MarianRâlea, regia Chris Simion-Mercurian va fi prezentat publicului joi, 30 septembrie, ora 21:00. Pentru același demers, acela al construirii Grivița 53 - primul teatru construit împreună de la zero, autorul francez Éric-Emmanuel Schmitt a cedat drepturile de autor pentru dramatizarea romanului său.

În copilărie, Éric-Emmanuel Schmitt ura cu patimă pianul din salonul său de acasă, pe care îl privea ca pe un intrus, ca pe un oaspete nepoftit, un martor mut la tot ce se întâmpla în familie. Altfel spus, ar fi dat orice ca pianul să dispară de acolo. Asta până când Aimée, mătușa lui favorită, a interpretat la acel pian o melodie de Chopin, moment în care a rămas fascinat și de pian și de Chopin. Copil fiind însă, a uitat repede de această fascinație. Dar pe cât de repede l-a părăsit fiorul inițial, pe atât de virulent i-a revenit în perioada facultății.

Și atunci s-a hotărât să învețe să cânte la pian pentru a-l putea interpreta pe Chopin. Un coleg i-a recomandat-o ca profesoară pe Doamna Pylinska, o poloneză cu vârstă incertă și cu personalitate destul de complexă, ce trecea drept cea mai bună profesoară din Paris. Întâlnirea cu excentrica profesoară s-a dovedit a fi providențială, acesta reușind, după o suită de „lecții” bizare să-l interpreteze impecabil pe idolul copilăriei sale. Iar pe lângă aceasta, a învățat o mulțime de lucruri despre muzică, artă, dragoste, despre vocea lăuntrică și adevărata vocație, învățături pe care le-a și pus în practică de-a lungul vieții, și care s-au dovedit extrem de folositoare.

Doamna Pylinska și secretul lui Chopin este un micro-roman de factură autobiografică, în care emoția, umorul, tristețea, nostalgia, durerea, resemnarea, asumarea și împlinirea își dau mâna și se prind într-o horă a sufletului ce descrie din urmele lăsate pe inimă, însăși viața, așa cum este ea, cu bune și cu rele, grea, dar până la urmă frumoasă.

După reprezentații, ca în fiecare an, publicul va putea rămâne la discuții cu actorii pe Terasa Undercloud, în curtea MȚR.

Măsuri de protecție impuse de pandemie:
Amintim spectatorilor UNDERCLOUD că, în conformitate cu reglementările prevăzute prin art. 8 și 8¹ al H.G. 932/2021 cu modificările și completările ulterioare, participarea la evenimentele UNDERCLOUD 2021 este permisă doar persoanelor care îndeplinesc una dintre condițiile următoare:
  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe baza documentului doveditor.

De asemenea, purtarea măștii (medicală/ non-medicală) este obligatorie pe parcursul întregii desfășurări a evenimentului. Pentru o protecție eficace, masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască.

Pentru TOATE spectacolele din cadrul UNDERCLOUD 2021 accesul publicului în sala de spectacol este permis până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Biletele sunt puse în vânzare pe mystage.ro/#/undercloud-15, bilete.ro/categorii/cultura/festivalul-international-de-teatru-independent-de-orice-undercloud și eventbook.ro/festival/undercloud
Prețul unui bilet este de 50 lei.
Detalii despre program pe undercloud.ro