Bucuresti

Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir

Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir

Detalii universitate

Adresa
Bucuresti, Sectorul 3, Splaiul Unirii, nr. 176
Telefon
0213307900, 0213307911, 0213307914
Web
http://www.ucdc.ro
Categorie
Universitati
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
3494

Voteaza & Distribuie

Prezentare universitate

Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir din Bucuresti

- Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" a fost fondata in octombrie 1990 si a inceput sa functioneze sub egida marelui enciclopedist al civilizatiei nationale din secolul al XVIII-lea, Dimitrie Cantemir, domnitor al Moldovei, membru al Academiei din Berlin, istoric, geograf si folclorist, filosof si teolog, naturalist si matematician, muzician si orator, filolog si literat, fiind unul dintre cei mai mari umanisti ai epocii sale.

- Fondarea si evolutia Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" este una dintre dovezile cele mai graitoare ale eficientei initiativei particulare, chiar intr-un domeniu conservator cum este cel al invatamantului universitar. In numai 16 ani de existenta, universitatea noastra a reusit sa formeze 14 facultati cu 17 specializari, in centre cu traditie (Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara si Constanta), avand peste 20.000 de studenti si un corp profesoral de inalta competenta, indeplinind standardele nationale si europene ale scolii superioare. Planurile de invatamant, metodologia, cercetarea stiintifica si practica studentilor au fost stabilite pornindu-se de la traditiile scolii romanesti si de la exigentele moderne ale invatamantului superior.

- Infiintarea si functionarea Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" se intemeiaza, din punct de vedere juridic, pe prevederile Constitutiei, Legii Invatamantului, Legii privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor, si ale Legii nr.238 din 23 aprilie 2002 prin care facultati ale Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" au fost definitiv acreditate.

- Incepand cu anul universitar 2005-2006, activitatea universitatii este organizata conform principiilor elaborate prin Conventia de la Bologna, ale Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare si ale H.G. nr. 88/2005.

- Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" se bucura de un incontestabil prestigiu intern si international, intretinand relatii de colaborare cu mari universitati din Italia, Olanda, Portugalia, Franta, Germania, SUA, Japonia, Thailanda si din alte tari.

- Pana in prezent, de pe bancile facultatilor noastre au iesit peste 18.000 de licentiati, care activeaza ca magistrati, avocati, procurori, cadre didactice, cercetatori, istorici, geografi, filologi, manageri in intreprinderi, institutii, in administratia nationala si locala etc.

- In cadrul unui sondaj de opinie, efectuat in randul studentilor din universitatea noastra, la intrebarea "De ce ati venit la noi?", majoritatea a raspuns: "Pentru ca la Universitatea Crestina 'Dimitrie Cantemir' se face carte!"