Bucuresti

Utilizarea erbicidelor si a insecticidelor din gradinile de fructe si legume

Utilizarea erbicidelor si a insecticidelor din gradinile de fructe si legume

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Vizualizari
277

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci cand beneficiezi de o casa si o curte generoasa nu ai cum sa spui nu unei gradini de fructe si legume. Bineinteles, ca daca esti pasionat si ai un simt antreprenorial putin mai dezvoltat poti trece la nivelul urmator si anume la gradinaritul profesionist. Indiferent care este motivul pentru care plantezi in fiecare an fructe si legume in curtea ta, stii ca este foarte important sa cureti pamantul de buruienile care pe langa aspectul inestetic, pot ingreuna efectuarea lucrarilor agricole, pot mari costurile de productie si pot contribui considerabil la diminuarea recoltelor atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. Mai mult decat atat, in unele cazuri buruienile pot intarzia considerabil dezvoltarea plantelor, prin urmare nu vom mai vorbi despre o diminuare, pentru ca in conditii extreme productia s-ar putea sa nu mai existe.

Combaterea buruienilor prin metode strict ecologice este o actiune dificila, cu toate acestea se poate realiza daca vorbim despre o gradina de dimensiuni mici spre medii. Lupta si metodele de eliminare a buruienilor trebuie sa fie alese numai dupa ce se analizeaza o serie de factori, precum: locul in care se situeaza gradina, conditiile climatice, modul in care solul a fost intretinut si calitatea acestuia, dar si plantele care vor fi plantate sau care se dezvolta deja pe suprafata respectiva de pamant. Este important sa mentionam ca nu exista metope prin care eliminare buruienilor sa fie definitiva, insa aparitia si, mai ales, dezvoltarea acestora poate fi limitata folosind o serie de metode care sunt la indemana tuturor. Ne referim aici la metode agrotehnice, fizice si chimice. Dar hai sa povestim mai multe despre fiecare in parte.

Atunci cand spunem metode agrotehnice ne referim, in mare parte, la lucrarile care pot fi efectuate de gradinar manual sau cu ajutorul unor echipamnete, si anume:
- Plivit – daca ai o gradina de mici dimensiuni, plivitul este una din cele mai bune metode pe care le poti aplica. Este important ca buruienile sa fie smulse cu tot cu radacina ori de cate ori acestea apar.
- Ingrijirea solului - Prin saparea repetata a solului vei impiedica buruienile sa mai incolteasca, aceasta operatiune poate fi realizata atat manual, cat si cu ajutorul unor echipamente, precum: motocultor, motosapa etc. Cateva variante extrem de avantajoase vei gasi si la Garden Farm. Atunci cand vorbim despre metode fizice ne referim la indepartarea buruienilor smulse si arderea lor. Aceasta operatiune poate fi realizata cu ajutorul unui arzator de buruieni. Atunci cand ne referim la metodele chimice avem in vedere erbicidele si insecticidele.

Ce sunt erbicidele?
Ei bine, erbicidele fac parte din categoria pesticidelor si sunt considerate cele mai eficiente metode de combatere a buruienilor. Acestea au o serie de avantaje, dar si de dezavantaje. Acestea pot fi clasificate in mai multe categorii si anume:
- erbicid total – este un amestec chimic ce se poate folosi pentru combaterea plantelor daunatoare din culturile de vita de vie, gardinile de legume, din livezi etc. Dupa cum ii spune si numele, acest tip de substanta elimina toate buruienile cu care acesta intra in contact. Prin urmare, este important ca aplicarea lui sa fie realizata cu o atentie sporita, pentru a evita afectarea plantelor pe care, in fapt, doresti sa le protejezi.

De obicei, erbicidul total se aplica in sezoanele vegetative, mai precis primavara sau toamna. Se aplica inainte de infiintarea culturilor pentru a elimina vegetatia nedorita si pentru a pregati terenul. Sau se aplica toamna pentru a elimina toate plantele ramase dintr-o cultura. Produse din aceasta categorie vei gasi, de sigur, la Garden Farm.

- Erbicid selectiv – spre deosebire de erbicidul total, erbicidul selectiv tinteste anumite tipuri de buruieni. Bineinteles ca mai putem clasifica erbicidele si dupa modul in care acesta sunt absorbite de catre plante. Mai precis, unele substante vor fi absorbite de plante prin frunze, altele prin frunze si radacini, unele doar prin radacini, pe cand altele vor fi absorbite prin hipocotil, coleoptile si radice. Un aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere este modul in care aplici erbicidele. Din acest motiv iti recomandam sa citesti cu atentie instructiunile producatorului si sa porti un echipament de protectie adecvat.

Ce sunt insecticidele?
Daca erbicidele se folosesc pentru combaterea plantelor daunatoare, insecticidele sunt substante ce se utilizeaza pentru combaterea insectelor daunatoare din culturile agricole. La fel ca si erbicidele si insecticidele pot fi clasificate in functie de mai multe aspecte, precum: chimia acestora, actiunea lor toxicologica sau in functie de modul de penetrare.

Spre exemplu, karatezeon este un insecticide de contact. Datorita tehnologiei Zeon, acest insecticid are un efect rapid si de soc impotriva insectelor daunatoare si asigura cea mai lunga perioada de protectie. Mai precis, tehnologia Zeon este o tehnologie moderna care permite protejarea substantei active in formatiuni ce sunt denumite simplu: zeoni, aceasta permite eliberarea treptata a insecticidului pe planta, are o actiune de lunga durata si rezista in fata razelor UV, dar si in fata precipitatiilor, de asemenea permite si protejarea mediului inconjurator si a utilizatorului.

Atunci cand vine vorba de propria cultura de legume si fructe, cu totii ne dorim sa folosim cele mai bune produse, scule si unelte – care sa contribuie la obtinerea unei recolte bogate, sanatoase si, cel mai important, gustoase. Daca ai nevoie de insecticide, erbicide si solutii pentru combaterea plantelor daunatoare din gradina de fructe, legume sau ornamentala iti recomandam sa verifici si produsele de pe GardenFarm.ro. Spre exemplu poti gasi produse, precum cropmax la preturi foarte avantajoase.