Bucuresti

Valoarea diamantelor in functie de incluziuni

Valoarea diamantelor in functie de incluziuni

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
906

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In opinia echipei de gemologi din cadrul Centrului Gemologic Roman incluziunea este un defect natural sau artificial in interiorul diamantului. De asemenea pot sa apara fracturi interioare, bule de gaz. Incluziunile sunt imperfectiuni naturale care afecteaza claritatea, rezistenta, frumusetea si calitatea diamantului deci automat si valoarea.

De asemenea exista si defecte pe suprafata diamantului numite ''Blemish'' aceste defectiuni apar atat din cauze naturale odata cu formarea diamantului cat si din cauze artificiale, zgarieturi accidentale, ciobituri, utilizare sau pastrare improprie etc.

Am intalnit multe persoane care sunt interesate de achizitionarea unui diamant ieftin, total gresit, diamantul trebuie sa fie calitativ din punct de vedere gemologic, diamante comerciale adica calitati medii (nu inferioare) din punctul de vedere a celor 4C (carat, claritate, culoare si cut, respectiv taietura). Oricare din cele patru elemente de baza (4C) poate sa influenteze decisiv frumusetea si valoarea diamantului.

Un diamant cu multe incluziuni si clivaje (crapaturi interne). Este foarte fragil, iar un diamant taiat si slefuit gresit poate sa-i scada valoarea chiar si cu peste 50% din pret. Profesionistii gemologi spun ca exista si un al cincilea C, respectiv pretul, reprezentand pretul corect pentru fiecare tip de diamant in parte.

Casa de Bijuterii Noblesse
Timisoara, Strada Capitan Damsescu, nr. 40, Romania

Centrul Gemologic Roman