Bucuresti

Victor Neumann lanseaza cartea "ISTORIA BANATULUI" la Universitatea din Bucuresti

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Vizualizari
830

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 18 iunie 201513:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Victor Neumann lansează cartea "ISTORIA BANATULUI" la Universitatea din București

Joi, 18 iunie 2015, ora 13:00, la Rectoratul Universității București, în sala Stoicescu, va avea loc prezentarea și dezbaterea prilejuită de apariția cărții "ISTORIA BANATULUI", apărută la Editura Academiei Române, București, 2015. Coordonator și coautor - prof. dr. Victor Neumann; cuvânt înainte: Răzvan Theodorescu.
Istoric şi profesor universitar, Director al Centrului de Studii Avansate în Istorie al Universității din Timișoara și al Muzeului de Artă Timișoara, Victor Neumann este titular al cursurilor de Istoria modernă a Europei şi Istoria modernă a României la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Departamentul de Istorie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. De asemenea, acesta este, începând cu 2008, coordonator al programului Şcoala Doctorală de Istorie Conceptuală “Reinhart Koselleck” din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, Universitatea de Vest din Timişoara, realizată în cooperare cu profesorul Armin Heinen, Institutul de Istorie, Universitatea din Aachen, pe baza unui proiect româno-german selectat de Fundaţia Volkswagen.
Banatul a fost spațiul experimentelor, al inițiativelor social liberale, al aspirațiilor umaniste și al dorinței de bunăstare materială. Uneori , locurile acestea au fost ale acelor indivizi și comunități ce au refuzat servituțile regimurilor autoritare sau totalitare. Din aceste motive și pentru multe altele, Banatul își are particularitățile sale. Cunoașterea și invocarea realităților istorice sunt direct legate de proiectele de viitor. Orice perspectivă culturală avem, nu vom putea ignora observația potrivit căreia o societate are viitor, atâta vreme cât are un trecut de la care se poate revendica”, spune prof. dr. Victor Neumann.
La dezbatere vor participa, alături de prof. dr. Victor NEUMANN și acad. Răzvan THEODORESCU, acad. Ioan PAUN OTIMAN, prof. dr. Bogdan MURGESCU, prof. dr. Romiță IUCU, prof.dr. Adrian CIOROIANU, prof. dr. Miodrag MILIN. Invitat: Dr. Ionuț VULPESCU, Ministrul Culturii în Guvernul României.

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta