Bucuresti

Visezi să îți lansezi primul album de muzică? Află cum poți să reușești chiar din apartamentul tău!

Visezi să îți lansezi primul album de muzică? Află cum poți să reușești chiar din apartamentul tău!

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
266

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Plănuiești să ai o carieră în muzică și chiar să ajungi un superstar? Află că poți începe chiar din propria locuință! O cameră bine amenajată îți va oferi posibilitatea să înregistrezi noile tale melodii la cel mai înalt nivel. Încă ai dubii în privința unui home studio? Ei bine, știi că și unii dintre cei mai mari producători din industria muzicală lucrează din propria locuință? Iar rezultatele sunt remarcabile! De exemplu, Eurythmics a înregistrat piesa „Sweet Dreams” într-un studio aflat la subsolul unei clădiri din Anglia și a câștigat un premiu Grammy.

Iată ce trebuie să faci pentru a obține un studio de succes la tine acasă

Cu puțină muncă, creativitate și mai mulți bani, vei reuși cu siguranță să obții studioul de care ai nevoie.

1. Alegerea spațiului – Primul aspect la care trebuie să te gândești este spațiul destinat studioului. Partea bună este că nu va trebui să plătești pentru asta, poți folosi o cameră chiar din apartamentul tău. Însă, atenție, este important să alegi un loc în care te simți confortabil. Iar specialiștii spun că e bine ca forma camerei să nu fie pătrată, deoarece colțurile ascuțite complică acustică. De asemenea, ar fi bine să fie ferită de zgomotul care vine de afară.

  • Pe unul dintre pereți îți poți păstra mobila pe care o ai deja, fiindcă aceste piese captează frecvențele mai joase.
  • Decorează camera cu draperii groase și lungi, iar pe podea pune un covor mare, acestea vor reține din gălăgia făcută, iar astfel, îți vei deranja mai puțin vecinii.
  • Elimină unghiurile de 90 de grade din spațiul pe care l-ai ales folosind bucăți de carton, spumă specială sau niște panouri anti-sunet, dacă îți permite bugetul.
2. Achiziționarea echipamentului necesar – înainte să te apuci de înregistrarea pieselor care te vor face superstar ai nevoie categoric de un echipament potrivit care să fie configurat corespunzător, încât să ofere randament de cea mai bună calitate.

  • Computer: dacă în acest moment te afli în fața unui calculator, vestea bună este că șansele sunt extrem de mari ca el să fie cel potrivit, întrucât multe dintre cele de pe piață au o calitate audio suficient de bună.
  • Placă audio și software de înregistrare: deseori cele două vin la pachet, întrucât o placă audio conține și un software DAW care vine cu un program special pentru începători. Ține minte – placa de sunet reprezintă baza unui studio. Microfonul și instrumentele se conectează la ea, sunetul ajunge în computer, iar tu îl auzi în căștile sau boxele conectate.
  • Microfon: alege-l în funcție de bugetul disponibil, însă specialiștii recomandă cumpărarea unui microfon suficient de bun dacă îți dorești să înregistrezi muzică de calitate. Spun ei, că unul de tipul Audio-Technica AT2020 ar putea fi ideal, dar descoperă mai multe aici. De asemenea, ar trebui să ții cont și de nevoile tale. De exemplu, pentru instrumentele de joasă frecvență există microfoane speciale.
  • Căști și monitoare: pentru început pot fi suficiente doar o pereche de căști care să-ți acopere în întregime urechile, perfecte pentru înregistrat. Însă, pe viitor, specialiștii recomandă și achiziționarea unor monitoare care sunt mai potrivite pentru mixat.

Ai atins toți pașii de mai sus? Felicitări, înseamnă că ești mai aproape de a deveni un superstar adevărat. Acum nu mai rămâne decât să înveți, dacă nu știi deja, cum se face muzica de calitate. Dar nu-ți face griji, există o mulțime de tutoriale din care poți fura anumite secrete. Muncă și perseverență trebuie să fie, mult succes!

Sursă foto: Shutterstock.com