Bucuresti

Zilele Artelor Focului

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
858

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 19 noiembrie 2016 - Duminica 20 noiembrie 201612:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

A doua editie a evenimentului Zilele Artelor Focului. Ateliere Deschise de Ceramica, Sticla si Metal, organizata in cadrul Proiectului Cultural Contemporanii, se va desfasura timp de doua weekenduri consecutive, 12/13 si 19/20 noiembrie 2016, in Bucuresti.

Saptesprezece artisti vizuali deschid publicului bucurestean spatiile lor de creatie, locuri cu o incarcatura speciala, unde se nasc ideile ce se transpun in lucrari de arta, prin maiestria stapanirii focul: Ciprian Ariciu (ceramica), Lucian Butucariu (sticla), Maria Roxana Cioata (ceramica), Cristina Ciobanu (ceramica), Misha Diaconu (metal), Daniela Fainis (ceramica), Marian Gheorghe (metal),Catalin Hrimiuc (sticla), Calin Musat (metal), Costel Iacob (metal), Ileana Dana Marinescu (metal), Nicolae Moldovan, (ceramica), David Leonid Olteanu (ceramica-sticla), Catalin Oancea (metal), Ileana Oancea (metal), Victor Olivier Sararu (sticla-metal), Iulian Virtopeanu (ceramica).

Timp de patru zile, in weekendurile 12/13 si 19/20 noiembrie 2016, artistii implicati in eveniment vor fi pregatiti sa-si prezinte atelierele si lucrarile realizate, sa sustina demonstratii, sa prezinte lucrari in diferite faze de creatie si tehnici de lucru, sa prezinte cursurile pe care le desfasoara, sa amenajeze mini-expozitii, sa ofere reduceri sau oferte speciale de preturi pe aceasta perioada.

Pentru a facilita accesul publicului in ateliere, organizatorul pune la dispozitie un sistem de directionare prin aplicatia pentru smartphone Ateliere.

A doua editie a Zilelor Artelor Focului este sustinuta de Ministerul Culturii si Arcub si realizata cu sprijinul partenerului principal al acestei editii Apulum Alba Iulia, fabrica de portelan cu traditie de peste 45 de ani.

Acest eveniment este gratuit.