Bucuresti

Ziua Mondiala Antifumat

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
876

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

31 mai 2010 - Ziua Mondiala Antifumat

6 PERSOANE MOR IN FIECARE MINUT DIN CAUZA FUMATULUI!

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Bucuresti organizeaza o conferinta de presa interactiva cu ocazia Zilei Mondiale Antifumat. Evenimentul va avea loc duminica, 30 mai 2010, ora 11.00, la Centrul de Training din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

Fumatul este una dintre principalele cauze ale deceselor provocate de cancerele: cavitatii orale, pulmonare, laringiene, esofagiene, pancreatice, de vezica urinara, renale, cervicale si cele gastrice. Obicei vechi de secole, fumatul produce in fiecare an milioane de victime. Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii "aproape 50% dintre fumatori mor din cauza unor afectiuni provocate de fumat".

In cadrul conferintei vor fi abordate subiecte privind impactul major al fumatului asupra sanatatii celor afectati de acest viciu si incidenta in continua crestere a cancerului pulmonar.

Vor participa, in calitate de speakeri:

dr. Adrian Mocanu, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta";

prof. univ. dr. Miron Bogdan, presedintele Comisiei de Pneumologie din cadrul Ministerului Sanatatii."Dorim cu aceasta ocazie sa tragem un semnal de alarma privind impactul negativ pe care il are fumatul atat asupra asupra sanatatii fumatorilor, cat si asupra celor care sunt "obligati" sa stea in preajma acestora – fumatorii pasivi", a declarat dr. Adrian Mocanu, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Bucuresti.