Bucuresti

1 Mai in Bucuresti: 5 locuri mai putin cunoscute de care sa te bucuri

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
871

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă îți petreci mini-vacanța de 1Mai în București, este un moment ideal să explorezi colțurile mai puțin cunoscute ale orașului. Sau să savurezi în tihnă locuri în trend care vor fi libere și aerisite week-end-ul acesta.
Avem 5 propuneri pentru tine:

1. Verde Stop Arena – un spațiu verde născut în mijlocul orașului, pe Barbu Văcărescu, pe locul unui vechi stadion. Pe lângă numeroasele evenimente pe care le găzduiește, Verde Stop este ideal pentru un picnic urban, direct pe iarbă. O alternativă smart la parcurile supra-aglomerate.

2. Cimitirul Bellu - știm, o plimbare în cimitir poate suna un pic horror, dar dacă te duci să privești operele de artă de acolo, merită. Cimitirul Bellu găzduiește o mare parte din patrimoniul cultural bucureștean: sculpturi făcute de artiști de renume, cavouri ridicate de arhitecți celebri pentru personalități care se odihnesc aici. Toate acestea sunt de văzut în Cimitirul Bellu - deloc un simplu cimitir, ci un spațiu cultural bucureștean.

3. Parcul Ioanid - realizat odată cu cartierul omonim, la început de secol XX, pe proprietatea Librarului Ioanid, parcul este un exemplu de arhitectură peisagistică englezească. Cu scuarurile pline de plante ornamentale și vilele cochete, cu acces la parc, aveți aici un colț englezesc care vă invită la plimbare. Ieșiți din parc și rătăciți-vă pe străduțele delicioase din vecinătate, ca într-un cartier londonez.

4. Micii din Obor + bere la Palatul Bragadiru - este 1 mai muncitoresc, iar fără mici nu se poate, așa că o vizită într-una dintre cele mai vechi și mai mari piețe din oraș poate să fie o idee interesantă. Faimoșii mici din Obor rămân fără discuție cei mai buni din oraș. Și pentru micii fără bere nu au nici un haz, obligatoriu trebuie să treceți și pe la Palatul Bragadiru în această zi de sărbătoare. Contrastul va fi savuros. Cu 100 de ani de istorie în spate, Palatul Bragadiru încă mai servește scopului inițial: acela de a fi un loc de relaxare (în trecut, pentru angajații de la fabrica de bere Bragadiru).

5. Delta Văcărești – o bucățică de biosferă în capitala României, este prima rezervație naturală din București. Pentru că este ceva neobișnuit, vă îndemnăm să mergeți să vizitați Delta Văcărești și să urmăriți specii de păsări și de plante pe care în general nu le puteți vedea în mediul citadin.

Autor

  • Anita Sterea
  • 0

  • Doctor in Istorie din 2012 – titlu obtinut sub conducerea dl. Academician Dinu C. Giurescu. Incepand cu primavara anului 2009, sustine in cadrul “Fundatiei Calea Victoriei” evenimente prin Bucuresti (expeditii culturale) sau conferinte gazduite in diverse cladiri de patrimoniu din Bucuresti, in romana sau engleza.