Bucuresti

10 soluții accesibile și eficiente pentru amenajarea spațiilor publice

10 soluții accesibile și eficiente pentru amenajarea spațiilor publice

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
68

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spațiile publice, fiind zone tranzitate de un flux mare de persoane, necesită amenajări speciale, care să ofere confort. Pentru a face acest lucru, în general sunt luate măsuri generale, care țin atât de funcționalitate, cât și de estetică. Iată care sunt acestea și ce aport pot aduce.

Iluminatul care oferă accesibilitate și seara


Este nevoie ca spațiile publice să fie dotate cu sisteme speciale de iluminare,care să permită utilizatorilor să aibă vizibilitatea dorită. Este necesar să fie găsită o oferta de lămpi solare stradale și să fie alese acele corpuri de iluminat care oferă condiții corecte de iluminare, adaptate spațiilor și nevoilor utilizatorilor. Este nevoie de o iluminare corectă a spațiilor, îndeosebi seara și noaptea, deoarece criteriul vizibilității asigură siguranța utilizatorilor.

Pavaje pentru alei de acces


Pentru a permite traficul și pentru a oferi suprafețe elegante, ușor de utilizat, este nevoie de acoperirea aleilor pietonale cu materiale specifice. Pavajul din beton este una dintre cele mai utilizate piese de acoperire a suprafețelor, iar acesta poate fi găsit într-o amplă variantă de modele. Pavajul 3D este în prezent una dintre cele mai speciale metode de realizare a aleilor și suprafețelor de trafic, însă și costurile sunt pe măsură.

Garduri verzi


Pentru a oferi un strop din frumusețea naturii în orașe și spații publice se pot integra garduri vii, îngrijite în mod constant. Aceste tipuri de garduri au și rol estetic, însă servesc de multe ori și pentru a delimita suprafețe, cum ar delimitarea spațiilor verzi de zonele de trafic.

Gazon


Suprafețele de gazon pot fi îngrijite cu ușurință și pot oferi un aspect deosebit zonelor pe care nu este permis traficul. Gazonul este o soluție estetică de amenajare a spațiilor verzi, care contribuie foarte mult la definirea unui aspect modern al orașului.

Borduri


Bordurile sunt folosite pentru a delimita zonele de trafic de zonele de relaxare, iar acestea ar trebui să fie alese în ton cu pavajul.

Decorațiuni de exterior


În categoria decorațiunilor de exterior pot fi incluse ghivecele, plantele ornamentale, fântânile și corpurile de iluminat suspendate sau la sol, care sunt folosite doar pentru decor, nu pentru funcționalitatea lor.

Elemente creative


Spațiile publice pot fi îmbunătățite prin elemente speciale de decor, creative, cum ar fi aleile cu umbrele, aleile sau străzile pavate cu modele sau orice tip de element menit să atragă atenția asupra unei zone, definindu-i astfel personalitatea.

Arbori


Plantarea copacilor pe spațiul verde este importantă atât pentru definirea aspectului grădinilor, cât și pentru a oferi zone cu temperaturi mai scăzute vara. În plus, arborii oferă oxigenul de care avem nevoie în fiecare zi.

Mobilier de exterior


Mobilierul de exterior este deosebit de important pentru spațiile exterioare, deoarece oferă zone de relaxare cu adevărat utile, indiferent de sezon.

Fântâni și zone cu apă


Fântânile sunt un mod excelent de a amenaja zonele exterioare și de a răcori aerul în perioadele de vară. Fântânile pot avea diferite forme, iar unele pot fi electrice, cu lumini sau chiar muzică. Fântânile pot fi dispuse la nivelul solului sau pot fi reprezentate prin modelele clasice de fântâni arteziene. Fiecare dintre aceste soluții aduc beneficii majore la nivelul spațiilor exterioare. Prin implementarea acestora sunt îmbunătățite caracteristicile aerului, temperaturile resimțite vara, sau sunt oferite caracteristici de confort și de siguranță.

Dacă ai în plan amenajarea unor astfel de spații, acestea sunt doar câteva idei pe care ar trebui să le ai în vedere, așa că implementează-le corect pentru a oferi un aspect deosebit și confort utilizatorilor acestor spații.

Sursa foto: unsplash.com/photos/WvHrrR1C5Po