Bucuresti

3 avantaje concrete pentru care să alegi implantul dentar ca soluție de înlocuire a dinților pierduți

3 avantaje concrete pentru care să alegi implantul dentar ca soluție de înlocuire a dinților pierduți

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
101

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tratamentul cu implanturi dentare poate fi catalogat drept cea mai avansată metodă de înlocuire a dinților pierduți. Acesta implică fixarea unei rădăcini artificiale sub forma unui șurub din titan în osul maxilarului, ce va servi drept suport pentru dintele artificial. Reconstrucția danturii cu implanturi dentare, fie că e vorba de unul sau mai mulți dinți lipsă, se remarcă din mai multe puncte de vedere, între care aspectul natural și rezistența în timp.

În continuare, vor fi prezentate trei dintre avantajele principale asociate tratamentului cu implant dentar în București, acestea fiind și motivele principale pentru care implanturile dentare au devenit soluția preferată a multor persoane care vor să își recapete zâmbetul:

1. Implanturile dentare oferă confort în masticație și redau funcționalitatea danturii

Pierderea unuia sau a mai multor dinți se resimte instant în senzația neplăcută din timpul masticației, care este îngreunată și care provoacă un disconfort sesizabil, chiar și atunci când se consumă alimente moi, care nu necesită o forță masticatorie prea mare. Implantul dentar este fix și nu se deplasează, ceea ce înseamnă eliminarea disconfortului caracteristic unei danturi cu lipsuri. Persoana care a beneficiat de implanturi dentare își recapătă funcționalitatea danturii și confortul în masticație, care se pierde treptat odată cu lipsa dinților. După o perioadă în care acesta se integrează în os, implantul dentar preia rolul dintelui natural și funcționează în mod similar cu acesta.

2. Implantul dentar este personalizat pentru a fi aproape identic cu dinții naturali

Un alt motiv pentru care implantul dentar a câștigat popularitate în fața altor metode de reconstrucție a danturii este faptul că imită dinții naturali inclusiv din punct de vedere estetic. Tratamentul cu implanturi dentare a cunoscut o evoluție impresionantă în ultimii ani, iar la clinica stomatologica Elveto-Dent.ro pacienții pot beneficia de implanturi dentare care să se integreze armonios din punct de vedere vizual printre dinții învecinați și care să asigure un zâmbet natural.

3. Tratamentul cu implanturi dentare împiedică atrofia osoasă

Înlocuirea dinților pierduți cu implanturi dentare este indicată și prin prisma faptului că ajută la conservarea masei osoase și a structurii faciale. Lipsa unui dinte duce în timp la pierderea treptată a volumului osos, care poate provoca la rândul său modificări inestetice în structura facială. Pentru că înlocuiește rădăcina naturală a dintelui, implantul dentar previne atrofia osoasă.

După extracția unui dinte, este recomandat ca înlocuirea acestuia să nu fie amânată prea mult timp, tocmai pentru a evita resorbția osoasă care nu numai că se reflectă în trăsăturile faciale (retragerea buzelor, lăsarea obrajilor etc.), dar care poate să împiedice în viitor inserarea unui implant dentar, din cauza volumului insuficient de os maxilar. În aceste situații, va fi nevoie de efectuarea unei adiții osoase pentru a crește volumul de os.

Prin urmare, aceste trei avantaje sunt de fapt argumente pentru a alege implantul dentar ca soluție de restaurare a danturii, atâta vreme cât starea de sănătate permite acest tratament. La clinica Elveto Dent din Bucuresti pacienții vor afla dacă pot să beneficieze de tratament cu implanturi dentare în urma unei examinări riguroase, în care se va ține cont inclusiv de poziția sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior.