Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

3 pași de urmat în cazul unui diagnostic de demență

3 pași de urmat în cazul unui diagnostic de demență

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
632

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Momentul în care unul dintre părinții sau bunicii noștri primește diagnosticul de demență este unul extrem de dificil pentru întreaga familie. Dincolo de faptul că este o boală incurabilă, care va evolua progresiv, oamenii nu cunosc prea mult informații despre demență și nu știu ce trebuie să facă pentru a-i ajuta pe cei dragi. De aceea, îți prezentăm în acest articol 3 pași esențiali de urmat, după ce o rudă apropiată a fost diagnosticată cu Alzheimer sau altă formă de demență.

1. Informează-te

Îngrijirea la domiciliu a unei persoane cu demență este destul de complicată, de aceea vei avea nevoie de mult ajutor. În primul rând, trebuie să te informezi cât mai mult despre această boală, să înțelegi de ce apare demența și cum trebuie să comunici cu o persoană bolnavă, astfel încât să nu-i agravezi starea.

Poți găsi un sprijin important în grupurile dedicate celor care îngrijesc bolnavi de demență sau poți angaja pe cineva cu experiență în acest domeniu, care să te ajute. În acest fel, vei înțelege mai ușor ce înseamnă această boală și de ce bolnavii ajung să se poate diferit, uneori chiar agresiv. Astfel, vei putea să controlezi situația mult mai ușor și cu mai multă răbdare.

2. Fii empatic

Afecțiunea, blândețea și empatia sunt esențiale pentru a putea îngriji un bolnav de demență. Acesta devine deseori confuz și nu mai știe unde se află sau ce an este. Pentru cineva din exterior, aceste manifestări pot fi deranjante, deoarece trebuie să-i repete mereu bolnavului informații banale. De aceea, trebuie să dai dovadă de empatie, să te pui în locul unei persoane care trece prin aceste stări. Doar în acest fel vei putea înțelege ce simte o persoană confuză și de ce este atât de agitată, de speriată. Oricine ar reacționa așa, dacă s-ar trezi deodată într-un loc care i se pare necunoscut, lângă persoane pe care le consideră străine.

3. Fii realist

Printr-o informare corectă, vei cunoaște modul în care o să evolueze boala. Din păcate, nu există un tratament eficient, iar în timp simptomele se vor agrava. De aceea, este foarte important să fii realist și să știi cum să reacționezi atunci când bolnavul se va simți din ce în ce mai rău.

Demența nu se manifestă numai prin confuzie și pierderea memoriei. De foarte multe ori, alte simptome sunt mai evidente și mai deranjante: bolnavul își schimbă comportamentul, poate să devină agresiv, chiar violent, vorbește urât, face gesturi nepotrivite, poate să aibă chiar halucinații sau crize psihotice. Aceste manifestări sunt mult mai dificil de controlat.

În ultimul stadiu al bolii, persoana care suferă de demență nu va mai putea să facă singură nici măcar activități simple, cum ar fi să se deplaseze sau să mănânce. În acest moment, va avea nevoie de supraveghere permanentă, iar o soluție poate fi internarea ei într-un cămin de bătrâni care poate îngriji rezidenți cu acest diagnostic. Centrul de îngrijire trebuie să fie ales însă cu multă atenție, pentru că este nevoie de un personal calificat, cu experiență, care să poată oferi cele mai bune servicii unui bolnav de demență.

Prin urmare, pentru a putea oferi cea mai bună îngrijire unui bolnav de demență, trebuie în primul rând să te informezi cât mai bine despre această afecțiune, iar apoi să accepți ajutor din partea celor care au experiență în domeniu.

Sursa foto: unsplash.com/photos/cKT0oJL9vMI

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro