Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

4 criterii de alegere a unui motocompresor

4 criterii de alegere a unui motocompresor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
309

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Înainte de a vedea care sunt criteriile de alegere ale unui astfel de utilaj, se cuvine să explicăm ce este acela un motocompresor și prin ce se deosebește de un compresor obișnuit. Ambele utilaje au rolul de a produce aer comprimat folosit pentru diferite aplicații sau pentru a pune în funcțiune scule și alte echipamente pneumatice.

Diferența e dată de motorul folosit pentru acționarea mecanismelor de comprimare, care, în cazul motocompresorului, este un motor termic. Aceasta înseamnă că funcționează pe bază de combustibil, în timp ce compresoarele obișnuite sunt acționate de motoare electrice. Revenind la tema principală a acestui articol, iată care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere când alegi un motocompresor.

Portabilitatea

Unul din principalele motive care impune folosirea unui motocompresor este reprezentat de lipsa posibilități alimentării de la o sursă de curent. De obicei, lucrările efectuate în teren sau în zone izolate prezintă un astfel de inconvenient, iar pentru a compensa lipsa curentului electric, trebuie să deplasezi până acolo un motocompresor. E simplu de spus, însă aceste utilaje au dimensiuni mari și cântăresc cel puțin câteva sute de kilograme, așa că nu se poate pune problema să le transporți în portbagaj sau în trusa de scule. Așadar, dacă ai nevoie de un astfel de utilaj pentru lucrări în teren, trebuie să alegi un motocompresor portabil, dotat cu roți și sistem de remorcare pentru a putea fi tractat cu mașina.

Autonomia

Acest detaliu depinde de capacitatea rezervorului de combustibil dar și de consumul înregistrat de motorul termic. În funcție de aceste detalii, utilajul poate funcționa un număr mai mic sau mamare de ore, fără a fi nevoie să fie realimentat. Pentru intervenții ocazionale, cum ar fi diferite lucrări de reparații, nu ai nevoie de un motocompresor cu autonomie foarte mare, însă lucrurile stau altfel în cazul proiectelor de mai mare anvergură. Dacă în primul caz poți să te descurci cu un motocompresor cu o autonomie de câteva ore, pentru lucrările complexe ai nevoie de un motocompresor care să poată funcționa continuu un timp mai îndelungat.

Rezistența la condiții dificile de lucru

Motocompresoarele sunt utilaje proiectate în special pentru munca în teren, acolo unde condițiile de lucru nu sunt întotdeauna cele mai bune. În cazul în care știi că vei avea parte de astfel de condiții, trebuie să alegi un utilaj cât mai rezistent. Un astfel de echipament trebuie să funcționeze fără probleme atât la temperaturi mari, de peste 50 de grade, cât și la temperaturi mult sub pragul înghețului. De asemenea, în funcție de condițiile de lucru trebuie să fie rezistent la praf, noroi, umiditate și alți factori externi.

Presiunea și debitul de aer


Puterea unui compresor este dată de aceste două caracteristici, în funcție de care poți stabili tipul și numărul de unelte pneumatice pe care le poți utiliza în același timp. Presiunea se măsoară în bari și se referă la momentul maxim de compresie a aerului în motocompresor, în timp ce debitul este cantitatea de aer ce poate fi furnizată într-un anumit interval de timp.

Acesta se măsoară în metri cubi de aer pe minut, iar în funcție de debit, motocompresoarele pot fi de diferite tipuri. Motocompresoarele mici au un debit de până la 1,6 metri cubi pe minut, iar presiunea poate ajunge până la 15 bari. Modelele compacte au debitul între 1,6 și 5 metri cubi de aer pe minut, iar presiunea variază între aceleași valori, respectiv 7-15 bari. Motocompresoare mari sunt considerate cele cu un debit până în 34 de metri cubi de aer pe minut, iar cele mai performante ajung la un debit de 50 de metri cubi pe minut.

Trebuie să știi din capul locului că prețul unui motocompresor începe de la câteva zeci de mii de lei și poate depăși chiar o sută de mii de lei, în cazul celor mai performante modele. Acesta este un alt motiv pentru a ține cont de recomandările noastre, dat fiind că la o astfel de investiție nu-ți permiți să faci o alegere greșită.

Sursa foto: Unsplash.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro