Bucuresti

4 destinaţii superbe de vacanţă aproape de Bucureşti

4 destinaţii superbe de vacanţă aproape de Bucureşti

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 6 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
181

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Apropierea vacanţei te face să te gândeşti la locuri unde ai putea petrece timp de calitate alături de familie sau de prietenii. Dacă nu ai la dispoziţie foarte mult timp sau vrei pur şi simplu să fii aproape de casă pentru orice eventualitate, găseşti la mai puţin de 200 de kilometri de Bucureşti câteva destinaţii de vacanţă minunate. Atunci când alegi să călătoreşti cu maşina, asigură-te că este pregătită de drum cu piese şi accesorii originale pentru gama Dacia.

Valea Prahovei

O regiune care merită vizitată în orice moment al anului, dar mai ales pe timp de iarnă, este Valea Prahovei. Peisajul de vis, obiectivele turistice de mare importanţă şi sporturile pe care le poţi practica sunt argumente pentru alegerea unei staţiuni montane. În lipsa unei autostrăzi care să lege Capitala de Braşov, DN1 poate fi de multe ori foarte aglomerat. Ca măsură de siguranţă alege un interval orar cu trafic redus sau chiar trenul ca mijloc de deplasare. Este de multe ori cea mai rapidă variantă de transport, aproximativ 2 ore şi jumătate până la Braşov. Pe traseu ai la dispoziţie o mulţime de atracţii cum ar fi Domeniul Regal Sinaia, Castelul Cantacuzino din Buşteni, casele memoriale „George Enescu”-Sinaia şi „Nicolae Grigorescu”-Câmpina, Castelul „Iulia Haşdeu” din Câmpina.

Admiră frumusețile naturii în Parcul Natural Bucegi, cu o mulţime de trasee ce ajung pe Platoul Bucegi dinspre Hotel Peştera - Moroeni (Dâmboviţa), Buşteni sau Sinaia. Sfinxul, Babele şi Crucea de pe Caraiman sunt doar cele mai cunoscute obiective turistice, însă peisajul este unul de vis oriunde te-ai afla. Individual sau în cadru organizat poţi practica drumeţii, sporturi de iarnă, ciclism, echitaţie şi activităţi aeronautice.

Culoarul Rucăr-Bran

O destinație aproape de Bucureşti este Culoarul Rucăr-Bran, cu acces spre Carpaţii Meridionali din judeţul Prahova. Aşadar, ai avantajul autostrăzii A1 până la Piteşti, după care urci spre Câmpulung, oraş de munte încărcat de istorie şi înconjurat de obiective turistice interesante. De acolo poţi continua drumul către Braşov sau judeţul Dâmboviţa, atras de Cheile Dâmbovicioarei. Rucăr şi Moeciu sunt localităţi de munte, cu oameni primitori ce practică agroturism de calitate, în timp ce Branul îmbină istoria cu legenda la poalele castelului medieval binecunoscut.

Munţii Buzăului În aceeaşi limită de kilometri distanţă de Bucureşti se află şi Munţii Buzăului, cu acces de la Buzău spre Braşov prin DN 10. Drumul poate fi intens circulat, chiar şi cu trafic greu, însă te duce la Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mici şi Mari, la delicatesele culinare locale de la Berca, la aşezările rupestre de la Nucu-Bozioru şi la lacul de acumulare şi barajul Siriu. Pentru cazare ai la dispoziţie o mulţime de hanuri şi pensiuni pentru toate bugetele şi gusturile. Drumul de întoarcere îl poţi continua prin Întorsura Buzăului către Braşov sau pe varianta DN 1A, de la Cislău spre Vălenii de Munte, oraş aşezat pe harta turistică datorită lui Nicolae Iorga.

Valea Slănicului


Pe drumul DJ203K şerpuieşte Râul Slănic şi te duce din oraşul Buzău prin Mărăcineni - Beceni - Vintilă Vodă la Mânzăleşti şi Lopătari, o zonă mai puţin cunoscută, dar pitorească. Pe raza comunei Mânzăleşti se află Grunjul şi Platoul Salin Meledic, străbătut de munţi de sare vizibili din drumul judeţean, cu Lacul Meledic, un ochi de apă dulce în acest masiv de sare, despre care se spune că ar comunica cu peştera din apropiere. În comuna vecină, Lopătari, ţi se dezvăluie două fenomene ale naturii cunoscute sub numele de „focul viu”. Cel mai mic este amplasat aproape de vatra satului, pe malul Râului Slănic, în timp ce în satul Terca îl poţi admira în toată splendoarea. Drumul spre Varlaam - Gura Teghii - Braşov trece prin apropierea Lacului Mocearu, ce merită un popas. De aici poţi continua către Braşov doar cu maşini de teren, deoarece drumul este forestier. Pentru cazare poţi să alegi pensiuni sau case de vacanţă (pensiunile Lacul Mocearu sau Lacul Zânelor, casa de vacanţă Cabana dintre pini), pregătite să-şi întâmpine turiştii într-un peisaj de vis.

Judeţele din jurul Capitalei îţi oferă o mulţime de destinaţii de vacanţă aflate la mai puţin de trei ore de Bucureşti. Alege să vizitezi zone din ţara noastră pe care nu le cunoști încă sau întoarce-te împreună cu cei dragi în locuri pe care le-ai mai vizitat, găsești oriunde peisaje frumoase și oameni primitori!

Sursa foto: pixabay.com/photos/nature-mountain-landscape-travel-983663/