Bucuresti

4 lucruri de care să ții cont în îngrijirea pielii

4 lucruri de care să ții cont în îngrijirea pielii

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 10 luni si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
152

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Legenda spune că regina Egiptului, Cleopatra, făcea baie în lapte de măgăriță în fiecare zi, ca să-ți mențină suplețea și aspectul neted al pielii. Pentru excentrica rutină zilnică regală, se folosea laptele de la aproximativ 700 de exemplare. În zilele noastre, însă, nu trebuie să ai la dispoziție resursele unui imperiu, ca să ai grijă de pielea ta. În rândurile ce urmează, vei afla cele mai importante patru lucruri de care să ții cont în îngrijirea pielii tale, pentru efecte maxime!

Tipul pielii

Producătorii de dermato-cosmetice oferă geluri de duș pentru toată familia și nenumărate formule și compoziții pentru diferite tipuri de epidermă. Există mai multe tipuri de piele, fiecare cu nevoi distincte:

  • Pielea uscată. Tenul tău produce insuficient sebum (uleiul produs în mod natural de epidermă), iar pielea de pe față are un aspect tern, cu zone în care se exfoliază. După spălare și curățare, ai senzația că “te strânge” pielea. În acest caz, ai nevoie de produse care hrănesc și hidratează, în profunzime, epiderma. Orice alt tip de formulă nu va fi prielnic pentru pielea ta.
  • Pielea grasă. Tenul produce sebum în exces, iar aspectul pielii este în permanență uleios, cu precădere în zona T (frunte, nas, bărbie). Pielea de pe corp are un aspect hidratat și un „luciu” natural. În baia ta trebuie să existe produse care controlează producția de sebum în timp ce hrănesc pielea, asigurând un echilibru la nivelul epidermei.
  • Pielea normală sau mixtă. Este o combinație între pielea uscată și cea grasă. Tenul nu are aspect uscat, însă zona T produce mai mult sebum decât restul feței. Optează pentru produse neutre, care nu sunt dedicate tipurilor de piele mai sus menționate. Pentru zona T, poți folosi un tonic perfect pentru excesul de sebum, iar, pentru restul, ai la dispoziție o pleiadă de creme și uleiuri.
  • Pielea sensibilă. Este o tipologie aparte, pentru că ea poate fi prezentă în combinație cu oricare dintre tipurile de piele prezentate mai sus. Aceasta are nevoie de o îngrijire specială, chiar și în timpului banalului duș zilnic. De aceea, dacă pielea ta este predispusă la înroșire, inflamare sau descuamare, nu folosi săpunuri sau geluri obișnuite, ci alege un gel de duș pentru piele sensibilă, care are o formulă specială.

Protecția solară

Una dintre cele mai ignorate recomandări ale dermatologilor, protecția solară este indispensabilă în rutina de îngrijire a pielii. Îmbătrânirea prematură a epidermei, apariția petelor solare, apariția sau mărirea alunițelor - toate acestea sunt doar câteva dintre consecințele nedorite pe care razele UV le pot avea asupra epidermei. Nu te expune la soare fără să aplici un strat de cremă cu FPS (factor de protecție solară), atât pe față, cât și pe corp!

Exfolierea


Nu exagera cu exfolierea pielii, oricât de bune ți s-ar părea rezultatele! O exfoliere repetată a epidermei poate face tenul sensibil, predispus la alte afecțiuni. În plus, se va descuama mult mai rapid, solicitând un nou proces de exfoliere. Astfel, se creează un cerc vicios, din care pielea nu are nimic de câștigat. Evită acest lucru apelând la produsele exfoliante o dată, maxim de două ori, pe săptămână.

Hidratarea

Ultimul sfat din lista noastră, însă cu siguranță nu cel din urmă - hidratează-te! Apa are un rol esențial în organismul tău, iar acest lucru se observă chiar și la nivelul pielii. O epidermă deshidratată poate cauza apariția prematură a ridurilor și descuamarea în exces, iar aspectul va fi unul tern, nesănătos. Bea apă în cantități suficiente pe parcursul zilei, dar și câte un pahar înainte de culcare și imediat după trezire. Corpul tău îți va mulțumi, iar tu o vei simți pe pielea ta!

Acestea au fost cele mai importante patru aspecte de luat în considerare în îngrijirea pielii. Acum, că le-ai aflat, nu mai rămâne decât să îți adaptezi rutina proprie, și vei arăta din ce în ce mai bine!

Sursa foto: pexels.com/photo/selective-focus-portrait-photo-of-woman-with-a-towel-on-head-looking-in-the-mirror-3764013/