Bucuresti

5 aspecte de care să ții cont când vrei să-ți deschizi o mică fermă

5 aspecte de care să ții cont când vrei să-ți deschizi o mică fermă

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
250

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Lucrările agricole și fermele de animale au început să își recâștige locul, iar pentru multe persoane deschiderea unei ferme este un vis pe cale de a fi realizat. Dacă și tu plănuiești acest lucru, iată câteva aspecte la care va trebui să fii atent.

Achiziționează din timp echipamente și dispozitive care să îți ușureze munca Deschiderea unei ferme înseamnă, dincolo de orice satisfacții, și confruntarea cu unele situații mai dificile pentru care există soluții. Lipsa apei curente, poate fi rezolvată cu pompe suprafață sau hidrofoare, în timp ce absența energiei electrice sau a gazelor naturale cu generatoare, respectiv unități de încălzire cu combustibil solid, însă fiecare dintre acestea vor însemna o deviere de la traiectoria inițială. De aceea, este indicat să cumperi aceste dispozitive înainte de orice, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate condițiile necesare atunci când lucrezi.

Delimitează-ți proprietatea

Un aspect important este acela care vizează delimitarea proprietății. Acest lucru este necesar atât pentru conștientizarea limitelor, cât și pentru a-ți asigura siguranța la nivel de bunuri și posesiuni. Pentru a realiza împrejmuirea fermei poți folosi garduri metalice, garduri din panouri de gard sau din lemn, acestea fiind cele mai potrivite soluții pentru cazul expunerii la exterior. Trebuie să ai în vedere de asemenea și criteriul rezistenței, deoarece acesta are implicații mai ales dacă decizi să crești la fermă animale mari, care pot forța această delimitare.

Dimensionează corect zonele fermei

În funcție de specificul activității tale este indicat să delimitezi zonele de lucru de zonele de acces, sau chiar porțiunile pe care vei desfășura diferite activități. Spre exemplu, dacă vei crește animale acestea vor trebui grupate în funcție de specie și implicit trebuie create spații potrivite în care să poată conviețui. Păsările, de asemenea, vor avea nevoie de propriul habitat, iar dacă vei decide să ai și zone cultivate va trebui să le separi. Cea mai simplă metodă de a organiza spațiul fermei în mod eficient este aceea de a realiza proiectul acesteia, astfel încât să poți ști exact unde vei amplasa fiecare lucru în parte.

Documentează-te foarte bine înainte de a demara această activitate

Activitatea desfășurată la fermă nu este cea mai facilă muncă, deși este plină de împliniri. Trebuie să ai în vedere toate neajunsurile și provocările dacă decizi să alegi acest drum, așa că poți să te documentezi și să citești experiențele altor fermieri care au fost la început de drum. Poveștile acestora te vor ajuta să iei cele mai bune decizii pentru tine și pentru ferme ta și, de ce nu, să fii foarte bine pregătit pentru viitor.

Documentează-te despre fonduri europene și finanțări

Dacă nu ești sigur că bugetul tău poate acoperi toate nevoile în ceea ce privește organizarea și crearea micii tale ferme, atunci ai putea începe să te documentezi cu privire la subvenționări. În prezent există mai multe programe de finanțare și de obține a unor fonduri nerambursabile de care te poți bucura, mai ales dacă ai un proiect foarte bine pus la punct.

Există o multitudine de mici firme care au plecat la drum bazându-se pe bani de care nu dispuneau, însă prin finanțările obținute au reușit să își cumpere lucrurile de care au avut nevoie. În general fondurile de acest tip acoperă utilaje, produse de lucru, furaje și în general tot ceea ce ține de infrastructura fermelor.

Aceste câteva idei s-ar putea să te ajute în demersul tău de realizare a unei mici ferme, așa că ia-le în calcul și alege ceea ce este potrivit pentru tine și ceea ce te-ar putea ajuta să te dezvolți cât mai bine.

Sursa foto: unsplash.com/photos/XSzgadZ8fbU