Bucuresti

5 dispozitive moderne de măsurat temperatura corporală

5 dispozitive moderne de măsurat temperatura corporală

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
80

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În prezent, este important ca toate firmele: atât cele private, dar și cele de stat, să asigure un minim de control asupra persoanelor care calcă pe proprietate. Pentru un prim triaj, este recomandat ca toți cei care trec pragul să își dezinfecteze mâinile, să șteargă încălțămintea pe covorașele anti-contaminare de la intrare și să li se ia temperatura corporală, respectând astfel toate procedurile de prevenție împotriva răspândirii Coronavirusului.

Dacă vrei să achiziționezi un dispozitiv modern de măsurare a temperaturii corporale, vei găsi aici modelele de care ai nevoie pentru a preveni și proteja atât clienții dar și angajații împotriva persoanelor care prezintă simptome ale virusului COVID-19. Iată astfel o listă cu tipuri de aparaturi potrivite pentru compania ta!

Scanner termic digital

Scanner-ul termic de verificare și măsurare este un aparat mic pentru depistarea rapidă a temperaturii corporale. Poate fi folosit doar de la distanțe scurte, însă este foarte eficient și ușor de utilizat. Este potrivit pentru orice tip de business: mall, supermarket, restaurant, școli și alte spații închise sau chiar pentru evenimentele în aer liber, pentru a oferi angajaților și clienților un plus de siguranță. Scanner-ul termic digital pentru măsurarea temperaturii poate fi poziționat și pe un trepied special atunci când nu este folosit, sau când este amplasat în fața unei uși exclusiv pentru intrare. Cu toate acestea, pentru o bună funcționare a dispozitivului, se recomandă ca acesta să fie însoțit de o persoană din staff-ul companiei.

Sistem de măsurare cu recunoaștere facială

Sistemul ce măsoară temperatura și are funcția de recunoaștere facială oferă mai multe avantaje, spre deosebire de dispozitivul menționat anterior. Persoanele scanate sunt înregistrate într-o bază de date. Aparatul poate recunoaște fețele ce poartă mască și să ia temperatura exactă a corpului. Acest device este folosit în special în instituțiile în care se cere un control sporit asupra persoanelor care calcă pragul, de exemplu: companiile de birouri, instituțiile de stat, secțiile de poliție sau alte firme private unde accesul persoanelor este limitat. Sistemului i se pot atașa funcții de acces în clădire, pontaj sau cititor de cărți de identitate sau amprente.

Sistem mobil de măsurare

Sistemul mobil pentru măsurarea temperaturii poate fi folosit atât în deplasări, precum evenimentele publice, șantiere în aer liber sau la alte activități de de scurtă sau lungă durată, dar poate fi prins și în perete, drept aparat fix de măsurat. Sistemul funcționează cu acumulatori, de aceea poate fi transportat și folosit cu ușurință. Aparatul nu are funcția de recunoaștere facială, astfel încât poate fi utilizat în orice conjunctură.

Sistem fix de măsurare corporală pentru spații publice

Sistemul fix ce măsoară temperatura corporală pentru spațiile publice cu flux mare de persoane se aseamănă cu porțile pentru controlul de securitate din cadrul aeroporturilor. Sistemul măsoară temperatura corpului, iar când o persoană are temperatura mai mare decât valoarea presetată, atunci aparatul va emite un semnal sonor și unul vizual. Poarta se amplasează în fața ușilor, în interiorul clădirilor. Aceasta poate fi utilizată pentru orice business în care există un trafic mare de oameni, în zonele aglomerate.

Camere de supraveghere cu termoviziune


Camerele de supraveghere sunt folosite cu precădere în toate instituțiile publice și firmele private pentru a asigura protecția și siguranța personalului și clienților. În prezent, există aparaturi ce transmit către o bază de date imaginile cu persoanele ce intră și părăsesc clădirea în timp real, iar unele dintre ele conțin și funcția de termoviziune: adică se poate afla imediat dacă persoanele respective depășesc temperatura maximă prestabilită.

Atunci când vrei să investești în dispozitive moderne de măsurat temperatura corporală a angajaților și clienților tăi, este important să iei în calcul toate modelele noi apărute și să o alegi pe cea potrivită business-ului tău.

Deoarece nu toată lumea preferă să îi fie aflată identitatea, trebuie să vezi dacă aparatele cu funcție de recunoaștere facială sunt potrivite pentru domeniul în care activezi. Totodată, dacă afacerea ta nu implică un trafic mare de persoane, atunci poți folosi aparate mobile de depistare a temperaturii, în locul porților pentru spații publice.

Sursa foto: freepik.com