Bucuresti

5 lucruri interesante pe care probabil că nu le știai despre Pizza

5 lucruri interesante pe care probabil că nu le știai despre Pizza

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
Webco Media
Vizualizari
478

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Chiar dacă pizza este un fel de mâncare adorat de toată lumea, puține sunt persoanele care au fost suficient de curioase pentru a căuta mai multe informații despre acest preparat delicios. Ei bine, pizza nu numai că este un fel de mâncare în fața căruia nu poți rezista, ci totodată există o mulțime de lucruri interesante legate de acest preparat.

Iar împreună cu echipa de la Pikandy.ro, am decis să prezentăm 5 dintre cele mai interesante lucruri pe care probabil că nu le știai despre Pizza. Iată care sunt acestea:

Istoria ne spune că pizza nu a apărut în Italia

Cei mai mulți dintre noi suntem de părere că pizza își are originile în Italia, însă realitatea este cu totul alta. Istoria ne spune că grecii și egiptenii făceau și ei un fel de pizza, cu mult timp înaintea italienilor, care avea la bază o pâine plată ce era acoperită cu ulei de măsline și condimente. Totuși, pizza modernă așa cum o știm astăzi a apărut în Napoli, atunci când roșiile au fost folosite pentru prima oară pentru prepararea pizzei.

Cea mai scumpă pizza din lume costă 12.000 de dolari


Ți s-a părut vreodată că ai plătit prea mult pentru o pizza? Cu siguranță nu ai dat 12.000 de dolari pe ea, atâta cât costă cea mai scumpă pizza din lume! Aceasta poate fi achiziționată în Italia, Salerno, iar pe lista de ingrediente regăsim trei tipuri de caviar, homar din Norvegia, un tip de mozzarela special precum și sare de mare roz din Australia, din râul Murray.

Se fac livrări de pizza chiar și în spațiu

Pikandy.ro îți oferă livrare pizza Bragadiru însă nu îți poate livra pizza în spațiu, cel puțin deocamdată. Spunem cel puțin deocamdată deoarece a existat o livrare de pizza în spațiu. Se întâmpla în 2001 atunci când Agenția Spațială Rusă a primit mai mult de un milion de dolari pentru a livra o pizza de doar aproximativ 15 cm la Stația Spațiala Internațională. Iar persoana care s-a bucurat de această livrare a fost cosmonautul rus, Yuri Usachov.

36% dintre americani obișnuiesc să mănânce pizza la micul dejun


Te-ai gândit vreodată să îți începi ziua cu o pizza delicioasă? Ei bine, nu ai fost prima persoană care s-a gândit la asta. De fapt, 36% dintre americani consumă pizza ca masă la micul dejun, ceea ce pare a fi modul ideal de a-ți începe ziua. Trebuie însă întrebat și nutriționistul dacă este de acord cu acest început de zi.
De asemenea, zvonurile spun că majoritatea celor care se încadrează în acest procent consumă pizza rămasă din noaptea precedentă.

Prima pizzerie nord-coreeană a fost deschisă în 2009

Până în anul 2009 aveai mai multe șanse să mănânci o pizza în spațiu decât în Coreea de Nord. Iar asta deoarece abia atunci a fost deschisă prima pizzerie. Kim Jong-il era un mare fan al acestui preparat, iar astfel a ordonat mai multor bucătari italieni să meargă în Napoli și Roma pentru a învăța să facă o pizza cât mai bună înainte de a deschide pizzeria.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care probabil că nu le știai despre pizza, preparatul pe care cu toții îl îndrăgim.