Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

5 METODE de a inlatura riscul producerii unor accidente intr-un depozit de marfuri

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
806

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Depozitarea marfurilor reprezinta o activitate economica foarte importanta, deoarece multe dintre afacerile din Romania nu pot functiona fara a beneficia de serviciile acestor firme. Prin natura lor, depozitele sunt spatii aglomerate, cu un trafic intens si cu miscari de produse, ceea ce poate duce de multe ori la producerea unor accidente de munca mai mult sau mai putin grave.

Desi exista norme exacte de protectie a muncii, care aplicate ar garanta ca aceste accidente sa nu se produca, exista, totusi, imprejurari in care fie nu sunt aplicate, fie sunt aplicate deficitar, iar problemele nu intarzie sa apara. Administratorii depozitelor de marfuri, indiferent de domeniul in care activeaza, trebuie sa cunoasca masurile care pot fi implementate cu usurinta si care ar scadea in mod clar riscul producerii unor astfel de neplaceri.

Iata care sunt cele 5 metode prin care se poate minimiza riscul aparitiei accidentelor in acest domeniu!

1. Manipularea marfurilor, mai ales a celor cu greutati si cu volume mari, poate sa duca la ranirea muncitorilor, mai ales daca sunt mutate manual din mijloacele de transport in depozit si invers. O solutie ideala este inlocuirea acestei operatiuni manuale cu una facuta cu ajutorul transpaletilor electrici, care permit mutarea rapida si usoara a unor paleti incarcati cu diverse marfuri. Site-ul Handlerkraft.ro pune la dispozitia clientilor o gama larga de astfel de produse, de diverse dimensiuni si puteri, potriviti pentru orice tip de depozit.
2. Va fi utila angajarea ca lucratori a unor persoane ce nu prezinta afectiuni fizice sau psihice, care ar putea sa duca la producerea unor accidente. Din acest punct de vedere, esentiala este trecerea printr-un control medical periodic, conform reglementarilor Ministerului Sanatatii. Indiferent de situatie, personalul trebuie sa-si rezolve intai problemele de sanatate si apoi sa se intoarca la munca.
3. Instruirea personalului pentru protectia muncii trebuie facuta serios si sa nu fie o simpla formalitate, printr-o simpla semnatura, cum se poate intampla cateodata. Aceasta instruire poate fi facuta la locul de munca, prin efort propriu, dar este recomandat sa fie realizata de un specialist, cu care firma poate sa incheie o colaborare in acest sens.

4. Lucratorii trebuie sa fie dotati cu echipament individual de protectie (casti, manusi, salopete, bocanci), de buna calitate, care sa corespunda normelor in vigoare. De exemplu, nu se vor utiliza piese de imbracaminte sintetica si incaltaminte cu accesorii metalice. Echipamentul nu se va imprumuta de la o persoana la alta si va trebui sa existe intr-o cantitate suficienta pentru fiecare lucrator in parte.
5. Depozitele sunt spatii, in general, intunecoase, pentru ca ferestrele fie lipsesc, fie sunt de dimensiuni mici. Din acest motiv, trebuie asigurat un iluminat corespunzator in toate zonele, inclusiv in cele in care traficul nu este foarte mare. Acest lucru nu inseamna o cheltuiala inutila, mai ales ca exista sisteme de iluminare cu deschidere automata in momentul in care o persoana patrunde in zona de actiune a acesteia.
In concluzie, siguranta in munca intr-un depozit de marfuri nu trebuie sa fie neglijata. Producerea unui accident, chiar si a unuia fara urmari grave, poate insemna o mare problema, cu urmari legale grave. Ofera-le angajatilor tai grija pe care o merita!

Surse foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro