Bucuresti

5 reguli pentru a te bucura de o piscină mereu curată

5 reguli pentru a te bucura de o piscină mereu curată

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 1 zi
Apartine de
DWF
Vizualizari
93

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este important să menții piscina curată atât pentru aspect, cât și pentru sănătatea celor care o folosesc. O apă limpede, de un albastru clar și strălucitor este atractivă și asigură cele mai bune condiții pentru înot și relaxare. Iată cinci recomandări pentru curățarea piscinei, astfel încât să te bucuri de momente plăcute și să te răcorești într-un bazin îngrijit așa cum trebuie.

Cum să menții piscina curată


Pentru a beneficia de o piscină impecabilă în sezonul cald sau pe tot parcursul anului, trebuie să realizezi acțiuni de igienizare periodice: elimină zilnic frunzele și impuritățile de la suprafața apei; de două-trei ori pe săptămână sau mai des testează apa și aplică tratamentele necesare; din când în când, curăță baza și pereții bazinului cu produse speciale. În plus, alege un skimmer pentru a-ți păstra piscina curată în permanență.

1. Instalează un sistem de filtrare și de recirculare a apei
Filtrele pentru piscină au rolul de a îndepărta impuritățile și bacteriile foarte mici din apă, care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Cele mai folosite sunt filtrele cu nisip, cu cartuș sau cu diatomee. În plus, ai nevoie de un sistem de recirculare a apei, format dintr-o pompă și un skimmer. Practic, apa este aspirată prin skimmere (deschizături speciale în partea superioară a pereților piscinei) cu ajutorul pompei, după care este filtrată și reintrodusă în bazin.

2. Testează și tratează apa din piscină
Pentru a nu pune în pericol sănătatea celor care folosesc piscina, este necesar să testezi apa de câteva ori pe săptămână. Principalul aspect este pH-ul apei din bazin, care reprezintă gradul de alcalinitate sau de aciditate. În mod ideal, acesta are valori cuprinse între 7,2-7,4 și cel mult 7,6-7,8. De asemenea, pot fi testate concentrația de clor, brom și temperatura, de exemplu. Pentru a regla aceste valori, poți aplica anumite tratamente, precum cel cu tablete de clor.

3. Menține linia apei curată
Constant, în piscină pot ajunge frunze și alte mizerii deranjante și inestetice. De fiecare dată când este nevoie, curăță suprafața apei cu un minciog sau o plasă cu mâner telescopic. Dacă vrei să îți ușurezi procesul de îngrijire, poți opta pentru un aspirator pentru piscină care să elimine murdăria de pe linia apei.

4. Curăță fundul și pereții bazinului
Baza și pereții bazinului pot fi acoperiți de alge, calcar sau mizerie, iar din acest motiv trebuie curățați în mod periodic. Înainte și după ce scoți apa din bazin, acesta trebuie tratat cu soluții speciale. În timpul sezonului cald, când piscina este folosită, fundul și pereții pot fi curățați fie cu o perie cu tijă telescopică, fie cu roboți sau aspiratoare speciale.

5. Acoperă piscina cu o prelată
Pentru a împiedica depunerea murdăriei grosiere, este indicat să acoperi piscina cu o prelată atât iarna, cât și vara. Aceasta poate fi prinsă cu inele, cu o bandă elastică de cauciuc sau poate fi retractabilă, automatizată. Optează pentru o prelată rezistentă la acțiunea razelor UV și la intemperii.

Bucură-te de o piscină mereu curată și de un mediu sănătos și propice pentru înot. Menține calitatea apei la un nivel ideal și îngrijește bazinul în mod constant, astfel încât piscina să aibă un aspect impecabil și să poată fi folosită în siguranță.

Sursă foto: unsplash.com