Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

5 remedii naturiste pentru afecțiuni la nivelul prostatei

5 remedii naturiste pentru afecțiuni la nivelul prostatei

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
621

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Prostata este o glandă de mici dimensiuni și face parte din aparatul genital masculin, fiind poziționată sub vezica urinară. Odată cu înaintarea în vârstă, pot apărea o mulțime de probleme la nivelul prostatei, printre cele mai frecvente numarandu-se:

Prostatita: inflamare a prostatei, manifestata în urma unei infecții urinare;
Hipertrofia: manifestata prin creșterea în dimensiune a acestei glande;
Cancerul de prostata, ale cărui manifestări sunt asimptotice.

Aceste probleme apar, de obicei, după vârsta de 40 de ani, riscul dezvoltării unor forme grave fiind unul cât se poate de serios, în lipsa unei acțiuni concrete. Manifestările acestor probleme de la nivelul prostatei pot avea diferite forme:

  • Incontinența urinară;
  • Infecții ale tractului urinar;
  • Urinări frecvente;
  • Senzație dureroasă în zona lombară;
  • Senzație dureroasă în solduri și picioare;
  • Prezența sângelui în urină;
  • Urinari involuntare în timpul nopții.

Ceea ce trebuie să știe pacienții diagnosticați cu o formă ușoară a unei afecțiuni la nivelul prostatei este că manifestările și progresul acesteia pot fi tratate și cu ajutorul tratamentelor naturiste. Sigur, acestea nu sunt altceva decât soluții adjuvante, ce pot susține eficiența tratamentului prescris de specialistul urolog.

Iată 5 remedii naturiste împotriva afecțiunilor de la nivelul prostatei:

1. Sucul de urzică
Această cură este benefică pentru stimularea întregului sistem imunitar, jucând un rol important ca adjuvant, în cazul tratamentului pentru prostatita (citește pe sensiblu.com mai multe despre prostatita), dar și în cazul tratamentului pentru cancerul de prostată. În acest ultim caz, sucul de urzica contribuie la creșterea limfocitelor antitumorale din organism. Cura cu suc de urzică presupune consumul a doua pahare pe zi, timp de 6 luni.

2. Sucul de patlagină
Zincul este o componentă importantă din compoziția sucului de patlagină, ale cărui beneficii sunt unanim validate în tratarea afecțiunilor prostatei. Zincul determină un echilibru optim al testosteronului, așadar, siropul de pătlagină este soluția ideală în cazul hipertrofiei (prostata marită). Mai mult decât atât, sucul de patlagină are un efect antiinflamator. Cura cu suc de patlagină presupune consumul unui pahar pe zi, timp de 6 luni.

3. Apa de tărâțe
Se realizează cu ajutorul ceaiului de semințe, provenite fie de la bostan, fie de la pepenele verde. Apa de tărâte - mod de preparare: se pun 8-10 linguri de semințe într-un litru de apa fierbinte, fară a se îndepărtă în prealabil cojile acestora. Se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute. Atenție: semințele nu trebuie să fie sărate. Apa de la suprafață (conține ulei de bostan) se înlătură, în timp ce restul cantității de apă se varsă ulterior (nestrecurată) peste 5 linguri de tărâte de grau. A doua zi, conținutul se strecoară printr-o sită cu ochiuri mici, iar noul lichid obținut se va bea zilnic, acest proces repetându-se timp de 6 luni.

4. Drojdia de bere
Cura cu drojdie de bere poate oferi rezultate uimitoare, în cazul pacienților diagnosticați cu o formă ușoară de cancer la prostată. Studiile arată că dezvoltarea tumorilor maligne este oprită în mai puțin de 3 luni de la începerea acestui tratament. Este indicat să se consume doua tablete de drojdie în fiecare zi, timp de aproximativ o lună. După o fereastră de 7 zile, tratamentul poate fi reluat.

5. Polenul de albine
Ultimul tratament naturist despre care discutăm astăzi are la bază polenul de albine. O astfel de cură împotrivă afecțiunilor de la nivelul prostatei a oferit rezultate foarte bune în cazul adenomului de prostată, chiar în cazul unor forme avansate. Tratamentul de lungă durată (aproximativ 60 de zile) pare să ofere surprize uimitoare, mai ales atunci când se mizează pe ingerarea unei mixturi ce are la bază polenul de albine (10 grame zilnic), dar care este completat și cu lăptișor de matcă (100 mg zilnic).

Indiferent de alegerea făcută, în privința administrării unui tratament alternativ, este important să te consulți mai întăi cu medicul urolog!

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/legume-bio-fructe-ro%C5%9Fii-castravete-4787141/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro