Bucuresti

5 semne ale îmbătrânirii premature a pielii

5 semne ale îmbătrânirii premature a pielii

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 2 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
539

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Îmbătrânirea este un proces normal prin care fiecare organism trece, dar există și numeroși factori care pot conduce la îmbătrânirea prematură. Se poate constata că o persoană poate părea mult mai în vârstă decât alta, deși au aceeași vârstă, prin simplul fapt că a avut un stil de viață diferit. Alimentația, ocupația, grija cu care te-ai ocupat de ten, dar și alți factori pot produce îmbătrânirea prematură a pielii.

Pielea are nevoie de îngrijire pe toată durata vieții, iar semnele de îmbătrânire prematură apar ca urmare a faptului că nu a fost îngrijită corespunzător sau a unor obiceiuri nesănătoase. Există 5 cauze principale ale îmbătrânirii premature ale pielii:

Tutunul și alcoolul

Este de la sine înțeles că excesul de alcool și de tutun poate provoca numeroase probleme la nivelul organismului, iar pielea nu face excepție. Acestea epuizează organismul de nutrienții necesari, iar pielea asimilează alcoolul și tutunul în mod direct. Pentru a putea face față acestor lucruri, pielea are nevoie de hidratare, colagen, elastină și oxigen. Fumătorii pot dezvolta linii fine în jurul gurii, riduri adânci pe frunte și pielea întregului organism va avea de suferit.

Frigul și umiditatea


Persoanele care lucrează într-un mediu plin de umiditate și rece, vor avea cu siguranță o piele mult mai bătrână decât ar trebui. Perioadele lungi petrecute în astfel de medii vor duce la subțierea pielii, care se poate alege cu leziuni în timp. Acest lucru are loc deoarece pielea își pierde elasticitatea, iar uleiurile naturale pe care le are sunt epuizate. Un mediu rece și umed presupune îngrijirea pielii cu produse hidratante pentru îmbătrânire, de câteva ori pe zi. Poți achiziționa astfel de cosmetice din gama de produse antiaging.

Regimul alimentar

Foarte multe persoane nu înțeleg care este efectul pe care alimentele îl pot avea asupra organismului. Există alimente pe care trebuie să le consumați pentru a avea o piele radiantă și frumoasă, dar și alimente pe care este indicat să le evitați pentru că sunt dăunătoare pielii. O dietă bogată în zaharuri, grăsimi, alimente prelucrate și săracă în fructe și legume proaspete, creează un mediu propice pentru îmbătrânirea pielii, în special înainte de termen. Inclusiv lactatele consumate în exces pot contribui la îmbătrânirea prematură a pielii. Chiar dacă nu ai probleme cu greutatea și nu îți dorești să slăbești, vei face un bine pielii tale dacă alegi să renunți la alimentele prăjite.

Stresul

Stresul zilnic și la un nivel ridicat reprezintă cea mai bună rețetă pentru îmbătrânire. Pe lângă ridurile faciale care îți vor face apariția pe chipul tău, pielea își va schimba în totalitate aspectul. Sunt recomandate masajele faciale săptămânale, dar și meditația pentru a te elibera de nivelul ridicat de stres pe care îl experimentezi.
Inflamațiile de la nivelul pielii Pielea are un strat exterior prin care se protejează de bacterii și viruși, dar în momentul în care apar inflamațiile la nivelul acesteia, stratul protector dispare.

De asemenea, procesul de vindecare este cauzat de deteriorarea zilnică a țesuturilor pielii, care apare ca urmare a contactului acestora cu poluanții din aer. Chiar dacă poate fi prezentă pe termen scurt, inflamarea pielii reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale îmbătrânirii pielii și poate cauza de cele mai multe ori iritarea și înroșirea pielii.

Pielea are nevoie de o serie de elemente pentru a fi sănătoasă și pentru a avea un aspect plăcut. Trebuie să consumi zilnic cel puțin 2 litri de lichide, să ai un regim alimentar echilibrat și să nu faci excese în ceea ce privește tutunul sau alcoolul. De asemenea, mediul afectează sănătatea pielii și este de foarte multe ori un factor decisiv al aspectului acesteia. Și nu uita, cosmeticele pentru hidratare și exfoliere a pielii nu trebuie să lipsească din ritualul tău zilnic de îngrijire!

Sursă foto: unsplash.com/photos/IoQBqSmARv4