Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

5 sfaturi pentru a avea un zâmbet frumos

5 sfaturi pentru a avea un zâmbet frumos

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
740

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cine nu visează la un zâmbet perfect? De cele mai multe ori, dantura este primul lucru care atrage atenția în interacțiunile cu toți ceilalți. De asemenea, estetica acesteia influențează considerabil încrederea de sine. Majoritatea persoanelor prezintă defecte de estetică dentară, cum ar fi dinți îngălbeniți sau aliniați incorect. Din fericire, avem la îndemână multe metode prin care ne putem îmbunătăți aspectul danturii.

Iată ce trebuie să faci și tu pentru a avea un zâmbet frumos.

1. Îngrijește-ți dinții zilnic
Primul lucru de luat în considerare este îngrijirea zilnică a dinților. Aceasta este importantă pentru îndepărtarea plăcii bacteriene, prevenirea petelor, a tartrului și cariilor.

Ce presupune igiena dentară:

 • Spală-te pe dinți de două ori pe zi, printr-o tehnică adecvată (mișcări sus-jos, ținând periuța în unghi de 45 de grade).
 • Folosește măcar o dată pe zi ața dentară, după periaj. Aceasta ajută la îndepărtarea resturilor de alimente din spațiile interdentare.
 • Clătește-ți dinții cu apă de gură, pentru a elimina bacteriile din cele mai inaccesibile spații.

2. Corectează-ți alinierea dinților
Dinții strâmbi sau incorect aliniați afectează semnificativ estetica danturii și încrederea de sine. Dantura se poate îndrepta eficient cu ajutorul tratamentului ortodontic (aparat dentar). Durata tratamentului variază de la 6 luni la 2 ani, în funcție de complexitatea cazului. Adresează-te medicului stomatolog ortodont pentru a afla ce fel de aparat dentar îți este recomandat.

3. Ia în considerare alte servicii de estetică dentară
Dacă lipsa unuia sau mai multor dinți te împiedică să zâmbești cu încredere, soluția este să îți reîntregești dantura. Poți alege diverse proceduri de stomatologie cosmetică, așa cum sunt serviciile estetică dentară în Timișoara. Ce variante ai:

 • Implant dentar – presupune inserarea unui dispozitiv sub formă de șurub în oasele maxilare. Acesta este acoperit, apoi, cu o coroană dentară (înveliș care imită dintele natural).
 • Coroană dentară – se utilizează atunci când rădăcina dintelui este sănătoasă.
 • Punte dentară – lucrare protetică fixă care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă; este ancorată pe dinții vecini.
 • Proteză dentară – poate fi fixă sau mobilă. Este potrivită pacienților în vârstă care au pierdut întreaga dantură.

Medicul îți va recomanda procedura care ți se potrivește în funcție de problema pe care o ai.

Dantura ta este sănătoasă și întreagă, dar te nemulțumesc alte defecte de estetică? Următoarele proceduri te pot ajuta:

 • albire profesională;
 • fațete dentare;
 • bijuterii dentare;
 • nodificarea zâmbetului cu toxină botulinică (pentru a ascunde gingia);

4. Efectuează igienizare dentară de rutină
Igienizarea dentară profesională este extrem de importantă pentru a preveni afecțiunile dentare. Aceasta presupune:

 • Detartraj – îndepărtarea depunerilor de tartru care favorizează retracția gingivală, parodontoza și pierderea dinților;
 • Periaj profesional – ajută la îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene;
 • Airflow (jet de apă și cristale de bicarbonat de sodiu) – albește și curăță petele de pe dinți (cum ar fi cele cauzate de tutun sau cafea);

Igienizarea se efectuează o dată la 6 luni.

5. Tratează-ți cariile la timp
Pentru a evita pierderea dinților și nevoia de proceduri dentare complexe, este esențial să tratezi cariile înainte de a provoca pagube mari. Cel mai simplu este să le tratezi în stadiu incipient, înainte să ajungă la rădăcina dintelui. Consultația stomatologică de rutină ajută la depistarea timpurie a acestora.

Prin urmare, ai grijă de dinții tăi și mergi cu încredere la dentist. Medicul te va ajuta să obții zâmbetul la care visezi.

Sursa foto: Shutterstock.com

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro