Bucuresti

5 sfaturi pentru cumpărarea unei case de vacanță

5 sfaturi pentru cumpărarea unei case de vacanță

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
64

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O casă unde te poți retrage la sfârșit de săptămână, aproape de oraș, unde poți ajunge rapid, fără sa îți faci griji pentru distanță, dar care să fie totuși un loc special, de relaxare? Oricare ar fi preferințele tale, mai mult ca sigur îți dorești și tu propriul tău colț de rai, departe de agitația cotidiană. O casă de vacanță îți poate fi întotdeauna la îndemână atunci când vrei să evadezi din oraș, chiar și pentru două sau trei zile, ori pentru momentele în care îți dorești să strângi laolaltă întreaga familie sau prietenii apropiați.

Cu siguranță, nu ai nevoie de motive pentru o asemenea achiziție, însă s-ar putea să-ți fie de ajutor câteva sfaturi referitoare la viitoare ta proprietate. Iată ce trebuie să ai în vedere:

1. Ține cont de preferințele tale
O casă de vacanță nu înseamnă o a doua locuință, ci trebuie să fie un spațiu care să-ți satisfacă toate nevoile, pasiunile și dorințele. Aici vii să te relaxezi și să te distrezi, așa că trebuie să stabilești ce anume vrei să cumperi. Poate ai nevoie de mai mult spațiu în interior ca să faci o saună sau, din contră, îți dorești o curte spațioasă cu terasă, loc de joacă pentru copii, piscină ori teren de sport.

2. Alege cu atenție zona
Cumpărarea unei case de vacanță este întotdeauna o alegere fantastică pentru tine și familia ta. Fără îndoială, zona este importantă dacă ne gândim la peisajele pe care vrei să le ai în jur. Însă, pe lângă acest aspect, trebuie să ții cont și de infrastructură, accesibilitate, facilități sau temperaturile din cele patru anotimpuri ale anului. Locul în care vei deține o casă de vacanță este esențial nu doar pentru stabilirea unui nivel cât mai ridicat al relaxării, ci și pentru valorificarea ulterioară a imobilului. Un loc izolat, de unde ai acces cu dificultate la diverse produse sau servicii, poate reduce potențialul de revânzare al imobilului, chiar dacă peisajele sunt foarte atractive.

3. Stabilește cât îți poți permite să investești
Înainte de a te gândi la cum vei amenaja casa de vacanță întreabă-te ce sumă de bani poți să investești în acest imobil. O îndatorare excesivă va veni la pachet cu foarte mult stres, iar rolul unei case de vacanță este tocmai buna dispoziție și relaxarea. Prin urmare, analizează cu atenție prețurile și ofertele disponibile și calculează costul pe metru pătrat raportat la zona în care vrei să cumperi casa pentru a determina valoarea reală a imobilului. În cazul în care nu dispui de toți banii și te gândești să faci un împrumut, folosește un calculator credit imobiliar ca să vezi ce sumă poți solicita, care va fi perioada de rambursare, dobânda și rata lunară. În acest fel, te vei asigura că o să cumperi doar ceea ce îți poți permite, fără să te angajezi la datorii prea mari.

4. Gândește-te cât de des vei folosi casa de vacanță
În situația în care vei locui în acest nou imobil doar câteva zile pe an, atunci investiția ta nu va fi una foarte bună. Cheltuielile de întreținere, taxele și impozitele pe care trebuie să le plătești s-ar putea să fie destul de mari și să nu merite efortul. Așadar, înainte de a te decide asupra locației sau dimensiunii casei de vacanță, încearcă să determini cât de utilă este aceasta și cât de des vei locui în ea.

5. Asigură-te că imobilul poate fi închiriat
De ce este important acest lucru? Chiar dacă intenționezi să cumperi casa de vacanță pentru propriul tău confort, ai grijă ca imobilul să aibă totuși și un potențial bun de închiriere. Nu știi niciodată când poți avea nevoie să valorifici casa în acest fel, mai ales dacă se întâmplă să treci prin perioade nefaste din punct de vedere financiar. De asemenea, ia în considerare și faptul că dacă închiriezi imobilul pentru cel puțin 60-70% din timpul obișnuit, poți să-ți acoperi cheltuielile de întreținere și impozitele, sau măcar o parte din ele.

O casă de vacanță îți poate aduce numeroase beneficii. Este o investiție excelentă, care poate deveni chiar profitabilă pe termen lung dacă alegi o locație bună și un imobil spațios, organizat și foarte bine compartimentat.

Sursa foto: unsplash.com