Bucuresti

5 tipuri de pardoseli și avantajele lor

5 tipuri de pardoseli și avantajele lor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
68

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Exista diferite materiale pentru pardoseală, acestea fiind utilizate atât în domeniul rezidențial, cât și în cele comerciale și industriale. Descoperă cele 5 tipuri de pardoseli, avantajele pe care ți le oferă acestea și unde pot fi ele aplicate, astfel încât să te bucuri întotdeauna de o podea practică și primitoare deopotrivă!

Pardoseală epoxidică


Dacă ești în căutarea unei pardoseli de durată și calitativă, indiferent dacă dorești să o montezi pe aceasta la tine în locuință sau pentru business-ul tău, atunci ai la dispoziție pardoseli epoxidice pe macostore.ro pentru proiectele tale! Podeaua epoxidică este utilizată în principal în domeniile office, halele industriale și spațiile comerciale, însă poate fi o opțiune deosebită chiar și pentru reședința ta deoarece oferă numeroase avantaje. Într-o locuință, pardoseala epoxidică poate fi utilizată intr-un garaj sau spațiu tehnic. Printre cele mai importante beneficii se numără finisajul versatil, prețul atractiv, temperatura constantă atât vara, cât și iarna, și nu în ultimul rând, nu necesită montarea unui prag între camere.

Pardoseală parchet


Parchetul este versatil, durabil, sustenabil, incredibil de atractiv și primitor atât pentru locuințe, cât și pentru spațiile comerciale și, cu atât mai mult, poate fi montat indiferent de stilul de design interior ales, fiind deci potrivit atât pentru un look tradițional și rustic, cât și pentru unul modern, industrial, scandinav sau minimalist. Există mai multe tipuri de pardoseli din parchet. Astfel, cel laminat este rezistent împotriva agenților chimici de curățare și poate fi folosit inclusiv în spațiile cu trafic intens, cel stratificat se montează rapid, prin sistemul de instalare cu click, oferă termoizolare de calitate și este rezistent la uzură. Nu în ultimul rând, parchetul din lemn masiv aduce în locuința ta eleganță și aspect primitor, materialul fiind eco-friendly, termoizolant și durabil.

Pardoseală PVC


Un alt material frecvent întâlnit este cel din PVC, fiind adesea potrivit pentru zonele rezidențiale precum băi, bucătării sau holuri și vestibule, cât și în zonele comerciale, săli de sport, spitale, spații office sau diferite domenii industriale. Pardoseala din PVC este versatilă, fiind regăsită pe piață în diferite nuanțe și modele, toate acestea la un preț avantajos. Mai mult, ea este ușor de montat și de întreținut, este rezistentă la umiditate și poate fi integrată fără probleme în numeroase stiluri de design interior.

Pardoseală plăci ceramice


Plăcile ceramice, respectiv plăcile de gresie, sunt de neînlocuit în camere destinate gătitului sau igienei personale, respectiv bucătăriei și băii. Totodată, acest tip de podea poate fi montat în holurile rezidențiale și cele ale clădirilor office, cât și în alte spații destinate publicului larg. Vei descoperi modele incredibile pentru toate gusturile și stilurile de design, de la plăci mate, la cele lucioase, la cele în nuanțe monocrom, cât și cele în culori vibrante sau cu modele deosebite. Plăcile de gresie sunt achiziționate în funcție de destinația propusă. De exemplu, pentru o bucătărie sau un hol se recomandă modelul ce rezistă la trafic intens, pe când pentru o baie de serviciu poți apela la un model de gresie pentru trafic mic sau mediu. Nu în ultimul rând, ține minte că pardoseala de tip gresie este ușor de montat și oferă foarte multe avantaje din perspectiva costurilor. Cu toate acestea, este indicat să ai în vedere și accesoriile și materialele auxiliare pentru instalarea plăcilor pe podea.

Pardoseală marmură


Pardoseala din marmură oferă locuinței tale un design deosebit de primitor, elegant și facil de întreținut, acest material fiind unul dintre cele mai îndrăgite și vechi metode pentru pardoseli, atât la interior, cât și la exterior. Marmura este rezistentă și rafinată, rezistând totodată la șocuri puternice. Cu toate acestea, materialul poate ajunge la costuri mai mari, spre deosebire de alte produse pentru podea, însă investiția se va observa cu siguranță în timp. Ține minte că marmura își păstrează aspectul de „nou” perioade îndelungate, alături de îngrijirea potrivită.

După cum ai observat, pardoselile diferă în funcție de locația în care urmează să fie amplasate, de trafic, de materialele utilizate, cât și de accesoriile și produsele folosite. Ia în considerare tipurile de pardoseli prezentate și folosește pentru proiectul tău întocmai materialele necesare pentru podeaua din living, dormitor, bucătărie, baie sau pentru spațiile comerciale, office sau industriale.

Sursă foto: unsplash.com/photos/iu3Qq5Hwq5E