Bucuresti

5 zone din casă care trebuie curățate zilnic

5 zone din casă care trebuie curățate zilnic

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
139

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Curățenia în locuință este o activitate care îți consumă mult timp și energie, mai ales dacă amâni anumite treburi casnice. Indiferent dacă în rutina ta zilnică intră și un program pentru igienizarea casei, trebuie să știi că, dacă nu bifezi în fiecare zi câteva sarcini elementare, îți îngreunezi munca pentru perioada în care vei face curățenie. În plus, locuința ta va fi dezordonată mai multe zile la rând, dacă lași totul, de exemplu, pe finalul săptămânii. Așadar, este util să ții lucrurile din scurt, pentru rezultate impecabile. Descoperă, în continuare, ce zone necesită mai multă atenție pentru a te bucura constant de o casă plăcută și mai sănătoasă.

Vasele și chiuveta din bucătărie

Rămânem în această parte a casei și-ți recomandăm să speli vasele imediat după ce termini de mâncat. Și chiuveta poate face bucătăria să pară mai curată, mai ales dacă nu este plină de farfurii, pahare ori resturi de mâncare. Obiceiul de a lăsa vasele la înmuiat, poate chiar până a doua zi, este greșit. Bacteriile se pot dezvolta ușor în zona chiuvetei din cauza resturilor de alimente din farfurii și tacâmuri care se alterează.

Podeaua bucătăriei


Bucătăria este unul dintre locurile cel mai des utilizate din casă. Prin urmare, are nevoie de atenție la detalii întrucât aici sunt întreprinse numeroase activități. Este esențial să faci curățenie în bucătărie, atunci când gătești, dar și după ce servești masa. Pardoseala este o zonă ce are nevoie de igienizare zilnică, pentru a menține această încăpere curată. Chiar dacă nu este absolut necesar să speli podeaua cu mopul în fiecare zi, trebuie să aspiri totuși pe jos, ca să îndepărtezi urmele de praf sau mizeria depusă ziua. În acest fel, vei ține la distanță microbii și vei prelungi și durata de viață a podelei.

Gresia și faianța din baie

Fă-ți un obicei din a șterge în baie, în fiecare zi. Chiar dacă ți se par solicitante astfel de activități, gândește-te că, într-o baie uscată și curată, nu se vor dezvolta bacterii și mucegai. Tot ce trebuie să faci este să ștergi pereții de la duș, după fiecare spălare, și să îndepărtezi murdărie de pe jos, cu un mop.

Obiectele sanitare din baie


Pe lângă gresie și faianță, este necesar să acorzi importanță și obiectelor sanitare din baie. Chiuveta, de exemplu, este utilizată de către toți membrii familiei în fiecare zi. În această zonă pot rămâne resturi de pastă de dinți, săpun, urme de la diferite loțiuni sau creme ori produse pentru make-up. Nu este tocmai plăcut ca, la începutul unei noi zile, să găsești chiuveta murdară. De aceea, fă-ți timp, seara, măcar câteva minute, și înlătură orice murdărie. Același lucru este valabil și pentru vasul de toaletă sau cadă, ce trebuie și ele igienizate des, în special când sunt folosite de mai multe persoane.

Noptierele de lângă pat


Chiar dacă pare ciudat, micile noptiere din dormitor, frumos amplasate în apropierea patului, sunt unele dintre zonele unde se depune cel mai ușor praful. Nu e de mirare, mai ales că, în jur, există multe materiale textile care generează praf. Însă, nu uita că te afli într-un loc vulnerabil și că permiterea formării unei pelicule de praf înseamnă că vei inhala un aer nu tocmai proaspăt pentru mai mult timp. O curățare rapidă, în fiecare zi, va împiedica murdăria să se depună pe noptiere și vei avea o atmosferă plăcută în dormitor.

Uneori, din lipsă de timp sau poate prea multă comoditate, ni se pare imposibil să curățăm zilnic locuința. Însă, pentru o casă primitoare și ordonată este important să acordăm atenție mai ales zonelor utilizate zilnic de întreaga familie.

Sursa foto: pexels.com/photo/photo-of-person-disinfecting-the-table-4099462/