Bucuresti

6 beneficii ale muzicii pentru copii

6 Beneficii ale muzicii pentru copii

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 luna si 4 zile
Vizualizari
105

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Muzica apare în viața noastră în multe feluri; de la televizor și muzica din magazine, la spectacole live și liste de redare pe telefoane. Este, de asemenea, un aspect predominant în viața copiilor noștri. Efectele sonore de stoc sunt utilizate în mod obișnuit în videoclipurile și animațiile lor preferate. Există multe beneficii ale ascultării muzicii pentru oameni de toate vârstele. Copiii, în special, se dezvoltă diferit atunci când sunt expuși la muzică de la o vârstă fragedă. Aceasta îi ajută în procesul lor de dezvoltare și, de asemenea, dobândesc o dragoste pentru muzică care îi urmărește până la vârsta adultă.

Muzica de la o vârstă fragedă

S-a constatat că ascultarea muzicii încă de la naștere îmbunătățește capacitatea copilului de a vorbi. Poate ajuta chiar și la dezvoltarea creierului lor. Mergând mai departe de atât, se crede pe scară largă că faptul de a fi învățat să cânte la un instrument muzical poate ajuta la dezvoltarea abilităților de calcul și matematică. Copiii interacționează în mod natural cu muzica, chiar de la o vârstă foarte fragedă. Deseori, bebelușii se balansează sau își mișcă corpul ca răspuns la auzul muzicii și, pe măsură ce cresc și îmbătrânesc, încep să cânte alături de ea.

Muzica pentru copii

Există o piață vastă pentru muzica pentru copii. Dacă faceți o căutare online, veți găsi fișiere audio și videoclipuri cu rime și cântece tradiționale de grădiniță care le plac copiilor. Există, de asemenea, o varietate de muzică interactivă. Unele dintre aceste cântece conțin versuri care îi motivează pe copii să cânte împreună și să execute anumite acțiuni. Acestea pot fi mișcări ale mâinilor și brațelor sau mișcări ale întregului corp. Acest lucru se adaugă la natura distractivă a interacțiunii cu muzica. Cuvintele sunt adesea repetitive și simple, ceea ce le face accesibile copiilor de toate vârstele.

6 beneficii ale muzicii pentru copii

1. Calmarea și liniștirea

Chiar și bebelușilor li se poate părea liniștitoare muzica instrumentală și ușoară. Aceasta le permite să doarmă mai bine și să se calmeze atunci când plâng. De asemenea, poate avea același efect relaxant și asupra copiilor mai mari. Copiii pot recunoaște melodiile cu mult înainte de a începe să înțeleagă versurile. Din acest motiv, muzica instrumentală este cea mai potrivită. Melodiile moi din cadrul acestui gen îi vor ajuta să se comporte mai calm și, în cele din urmă, să adoarmă.

2. Educație și învățare

Muzica poate contribui la educarea copiilor noștri. Cântecele și rimele destinate copiilor au adesea un aspect educativ. Există o serie de cântece care îi vor învăța alfabetul sau îi vor ajuta să învețe să numere. Este ușor să îi ajuți pe copii să învețe prin muzică. Puteți face activitățile de zi cu zi distractive prin crearea propriilor rime despre spălatul pe mâini, îmbrăcatul sau pregătirea cinei. Cântați-le de fiecare dată când efectuați o activitate, iar ei vor începe în cele din urmă să cânte împreună și să își amintească singuri pașii.

3. Coordonarea și controlul corpului

Rimele de acțiune joacă un rol important în dezvoltarea mișcărilor corpului unui copil; Le permite să dobândească mai mult control. Cântecele sau rimele care îi încurajează pe copii să facă mișcări mari și ample ale brațelor pot ajuta la antrenarea motricității grosiere a acestora. Acest lucru va face ca scrisul să fie mai ușor și le va îmbunătăți, de asemenea, coordonarea.

4. Construirea unei legături mai puternice

Creșterea unui copil este mult îmbunătățită de relațiile strânse cu părinții, bunicii, frații și surorile și îngrijitorii. Acest lucru este valabil mai ales în cazul copiilor foarte mici. Cântatul unui cântec de leagăn moale și melodic vă va permite să vă conectați profund cu copilul dumneavoastră și îl va face să se simtă în siguranță și protecție.

5. Imaginația și comunicarea

Ascultarea muzicii poate ajuta la stimularea imaginației unui copil. De asemenea, le îmbunătățește abilitățile de comunicare. Mulți copii imită sunetele pe care le aud. Din acest motiv, muzica este o modalitate bună pentru ei de a exprima ceea ce simt în interior. Acest lucru permite dezvoltarea căilor neuronale, care, la rândul lor, îi ajută să învețe să vorbească, să asculte și să înțeleagă mai bine. Aceste evoluții sunt vita pentru orice copil.

6. Să fii fericit

Acest lucru poate părea simplu și direct, dar muzica poate aduce multă bucurie în viața noastră. Copiii se bucură în special de muzica live, deoarece există un răspuns imediat la sunetele pe care le scoate un muzician. De asemenea, poate fi interesant pentru ei să asculte muzică live.

Concluzie

Muzica este vitală pentru dezvoltarea unui copil. Acest lucru este valabil pentru copiii de toate vârstele. Ea poate contribui la dezvoltarea fizică, emoțională și educațională și, mai presus de toate, este accesibilă tuturor. Muzica este ceva ce împărtășim cu toții și ne permite să construim relații și conexiuni mai puternice.